לדף הבית לדף הבית
 
 
 
משרד החקלאות ומועצת הדבש מזהירים את הציבור שלא לרכוש דבש עליו מדבקה פרחונית הנושאת את הכיתוב "דבש מלכות"
הדבש המזויף. צילום: חנוך יחיא
לאור מידע מודיעיני על זיוף דבש לקראת ראש השנה, פעלו פקחי יחידת הפיצו"ח (פיקוח צומח וחי) של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשיתוף מועצת הדבש בימים האחרונים על מנת להתחקות אחר יצרן דבש שזייף דבש ושיווק אותו באזור המרכז. משרד החקלאות ופיתוח הכפר מזהיר את הציבור שלא לרכוש דבש עליו מדבקה פרחונית הנושאת את הכיתוב "דבש מלכות".

החקירה הובילה לחשיפת "מפעל" באזור מרכז הארץ לייצור דבש מזויף. ה"מפעל" היה ממוקם בתוך מחסן בתנאים סניטאריים ירודים. והעיקר, ה"מתכון" לדבש הורכב מחומרי טעם, ריח וצבע, במקום מצוף פרחים. סך הכל נתפסו כ- 2,000 צנצנות דבש מזויף, בהם למעלה מ- 200 ק"ג דבש. הדבש המזויף הועבר  להשמדה, ונגד החשודים נפתחו הליכים משפטיים.

 

משרד החקלאות ומועצת הדבש קוראים לציבור לרכוש דבש רק מיצרנים מוכרים ובנקודות שיווק מסודרות או ישירות במכוורת הפרושות בכל הארץ. במועצת הדבש הוקם מידע טלפוני שיענה על שאלות צרכנים בין השעות 9:00 – 13:00, בטלפון: 03-5621515.


להמשך לחץ כאן