בכנס השנתי ה – 22 למדעי הבקר תוצג שיטה חדשה ומהפכנית שמטרתה לצמצם את כמויות השפכים היוצאות מהרפתות. באמצעות השיטה המוצעת יטופלו השפכים של הרפת בתוך הרפת, מבלי לצאת ממנה, ואלו שיצאו – ישמשו כדשן לפיזור ולהשבחת השדות. המדובר בחזון חדשני במיוחד היות ושפכי הרפת הם רבים ודורשים טיפול מקיף שעלותו גבוהה, הן כלכלית והן סביבתית.
השיטה החדשה עושה צעדיה הראשונים בימים אלו ממש, עם פתיחתו של ניסוי בן 3 שנים, שיתקיים ברפתות הרדוף ויזרעאל. רפת הרדוף הנה הרפת האורגנית היחידה בישראל והיא עוסקת רבות בפיתוח ממשקי גידול וסביבה אקולוגיים. רפת יזרעאל, גם היא, לקחה על עצמה לקדם פיתוח של ממשקים אקולוגיים. הניסוי מבוצע בראשותו והנחייתו של הלל מלכה, מדריך בקר בשה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע) במשרד החקלאות, ובהשתתפות התאחדות מגדלי הבקר ומועצת החלב. במהלך הניסוי ינסו החוקרים להפוך את הרפת לבועה אקולוגית באמצעות הענקת טיפול מיוחד לשפכים, בתוך הרפת.
במסגרת הניסוי יפוזרו שפכי הרפתות על המרבצים בהם שוהות הפרות ברפתות. מרבצי הפרות במרבית הרפתות בארץ עוברים טיפול יומיומי ששומר עליהם יבשים ומפוררים. מבצעי הניסוי ינסו להראות כי לא רק שהמרבצים מסוגלים לקלוט חלק ניכר מהשפכים, הם אף משתבחים בדרך זו. בנוסף, יבדקו במהלך הניסוי את האפשרות להשתמש בשפכים מהרפת באזורים ברפת שבהם מרוכז זבל, כך שהשפכים יתרמו בקיום תהליך ראשוני של קומפוסטציה לזבל. באמצעות כלים אלו, תוכל הרפת להקטין בצורה משמעותית את כמות הנוזלים המופנית למערכת הביוב המרכזית והארצית.