אחסון מסחרי של תוצרת חקלאית טרייה מחייב שימת דגש על טיפול נאות ושמירה על שרשרת הקירור במהלך כל הליך הטיפול בתוצרת. החל משלב הקטיף, התובלה, טיפול ומיון בבית האריזה ואחסון בחדרי הקירור.

טבלה 1: תנאי אחסון מומלצים עבור סוגי פירות שונים

טמפרטורת האחסון, רמות הלחות ומשך זמן אחסון מקסימלי עבור סוגי פירות וירקות שונים מובאים בטבלה הבאה:

 

סוג הפרי

טמפרטורה

(מ"צ)

לחות

(%)

משך אחסוןאמצעים להארכת האחסון
אבוקדו5-785-953-6 שבועות1-MCP
אבטיח10-14902-3 שבועות 
אגס-1 - 090-952-7 חודשיםאוויר מבוקר, מונע צרבון,      1-MCP
אוכמניות090-95עד שבועיים 
אננס10-1285-902-4 שבועות 
אפרסמון090-953-4 חודשים1-MCP
אפרסק090-952-4 שבועות 
אשכולית8-1185-956-10 שבועות 
בננה13-1490-951-3 שבועות1-MCP
גויאבה8-10901-3 שבועות 
דובדבן090-952-3 שבועות 
זית5-1085-904-6 שבועות 
ליים8-1085-956 שבועות 
לימון8-1385-951-6 חודשיםקירור עם חימום ביניים
ליצי1.590-953-5 שבועותאיוד ב- SO2 וטבילה בחומצה או שקיות אווירה מתואמת
מלון5-890-95שבועיים 
מנגו10-1285-903 שבועות1-MCP
מנדרינה2-690-954-8 שבועות 
משמש090-951-3 שבועות 
נקטרינה090-952-4 שבועות 
ענבים095-903-10 שבועותפדים של SO2
קומקוואט590-952-4 שבועות 
פומלו8-1085-908-12 שבועות 
פיג'ואה7-8902-3 שבועות 
פסיפלורה7-1085-953-5 שבועות 
פפאיה10-1285-901-3 שבועות 
צבר790-953 שבועות 
קיווי090-953-5 חודשיםאוויר מבוקר ו-  1-MCP
רימון7-1290-951-4 חודשיםאוויר מבוקר או שקיות אווירה מתואמת
שסק0903 שבועות 
תאנה085-907-10 ימים 
תות שדה090-955 ימים 
תמר-18756-12 חודשים 
תפוז4-685-958-12 שבועות 
תפוח0-290-95עד שנהאוויר מבוקר, מונע צרבון,      1-MCP

 

​טבלה 2: תנאי אחסון מומלצים עבור סוגי ירקות שונים  

 טמפרטורת האחסון, רמות הלחות ומשך זמן אחסון מקסימלי עבור סוגי פירות וירקות שונים מובאים בטבלה הבאה:

 

סוג הירק

טמפרטורה

(מ"צ)

לחות

(%)

משך אחסוןאמצעים להארכת האחסון
אספרגוס0-295-1002-3 שבועות
אפונה0-190-951-2 שבועות
ארטישוק090-953 חודשים
בטטה13-1490-958 חודשים
בצל ירוק095-1003 שבועות
בצל יבש0-265-706-8 חודשים
ברוקולי095-100שבועיים
גזר095-1006-8 חודשים
דלעת10-1550-702-8 חודשים
חזרת095-10010 חודשים
חסה095-1002-3 שבועות
חציל10-1290-952-3 שבועותמומלץ לחטא את עלי הגביע
כרוב095-1003-8 שבועותניתן להאריך את האחסון באמצעות אוויר מבוקר עד למשך 5 חודשים
כרובית095-983-4 שבועות
מלפפון10-13957-10 ימים
נבטים095-1007-9 ימים
סלק095-1004 חודשים
סלרי095-100חודשיים
עגבנייה1285-907-10 ימים
פלפל7-1090-952-3 שבועות
פטרוזיליה095-1001-2 שבועות
פטריות0953-4 ימים
צנון095-1002-3 חודשים
קולורבי095-1002-3 חודשים
קישוא7-10951-2 שבועות
שום065-706 חודשים

תפוח אדמה:

- שיווק למאכל

- תעשיית ציפס

 

3-4

8-10

 

90-95

90-95

 

6-8 חודשים

6-8 חודשים

תרד095-10010-14 ימים

 

 

 

 

 

הנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחרייםhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_For_farmers.aspxהנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחרייםאחסון מסחרי של תוצרת חקלאית טרייה מחייב שימת דגש על טיפול נאות ושמירה על שרשרת הקירור במהלך כל הליך הטיפול בתוצרת. החל משלב הקטיף, התובלה, טיפול ומיון בבית האריזה ואחסון בחדרי הקירור.
הנחיות שימור פירות וירקות בביתhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_consumer.aspxהנחיות שימור פירות וירקות בביתניתן לשמר פירות וירקות טריים בבית הצרכן בשלושה אופנים שונים: • במקרר הביתי (טמפ' של 4 - 6 מעלות צלזיוס) • על הדלפק במטבח (טמפ' של 20 - 25 מעלות צלזיוס) • במזווה (אזור יבש וחשוך)
הנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאיםhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_For_retailers.aspxהנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאים

 

 

הנחיות שימור פירות וירקותhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetablesהנחיות שימור פירות וירקות