במהלך השיווק הקמעוני חל צורך לעיתים לאחסן פירות וירקות לתקופות קצרות יחסית של מספר ימים בודדים עד שבועיים, וזאת לצורך ויסות מלאים ושימור עודפי תוצרת.

אנו מציעים בזאת לאחסן את הפירות הירקות השונים ב- 3 משטרי טמפרטורה שונים בהתאם לדרישות הקור השונות של התוצרת, וזאת לפי הפירוט הבא:

 

קבוצה 1 - טמפרטורה נמוכה של בין 0 ל-4 מ"צ:

פירות: בעיקר פירות נשירים שונים (תפוח, אגס, שזיף, אפרסק, נקטרינה, משמש, דובדבן, ענבים,  קיווי, אפרסמון), תאנים, תמרים, ליצי, שסק, תות שדה

ירקות: ירקות עלים (פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה, רוקולה ועוד), חסה, סלרי, אספרגוס, גזר, ברוקולי, כרוב, כרובית, סלרי, חסה, בצל ירוק או יבש, צנונית, פטריות, שום, תפו"א.

 

קבוצה 2 – טמפרטורה מתונה של בין 7 ל-10 מ"צ:

פירות: פרי הדר (תפוז, אשכולית, מנדרינה, פומלה, לימון), אבטיח, מלון, אבוקדו, מנגו, גויאבה, רימון, פיג'ואה, פפאיה, פיטאיה, צבר, פסיפלורה, אננס, אנונה

ירקות: עגבנייה, מלפפון, פלפל, חציל, קישוא.

 

קבוצה 3 – טמפרטורה גבוהה יחסית של בין 13 ל-18 מ"צ:

פירות: בננה

ירקות: בצל, בטטה, בזיל

 

הערות וטיפים:

* בקבוצות 1 ו- 2 מומלץ להקפיד על לחות גבוהה של 90% - 95% לצורך מניעת איבוד מים והצטמקות התוצרת.

** מומלץ להפריד בין פירות שמייצרים רמות גבוהות של אתילן לפירות הרגישים לאתילן, כגון קיווי, אפרסמון, מלון, אבוקדו ומנגו.

 

 

הנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחרייםhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_For_farmers.aspxהנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחרייםאחסון מסחרי של תוצרת חקלאית טרייה מחייב שימת דגש על טיפול נאות ושמירה על שרשרת הקירור במהלך כל הליך הטיפול בתוצרת. החל משלב הקטיף, התובלה, טיפול ומיון בבית האריזה ואחסון בחדרי הקירור.
הנחיות שימור פירות וירקות בביתhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_consumer.aspxהנחיות שימור פירות וירקות בביתניתן לשמר פירות וירקות טריים בבית הצרכן בשלושה אופנים שונים: • במקרר הביתי (טמפ' של 4 - 6 מעלות צלזיוס) • על הדלפק במטבח (טמפ' של 20 - 25 מעלות צלזיוס) • במזווה (אזור יבש וחשוך)
הנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאיםhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_For_retailers.aspxהנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאים