ניתן לשמר פירות וירקות טריים בבית הצרכן בשלושה אופנים שונים: • במקרר הביתי (טמפ' של 4 - 6 מעלות צלזיוס) • על הדלפק במטבח (טמפ' של 20 - 25 מעלות צלזיוס) • במזווה (אזור יבש וחשוך)

 

אופנים לשמירה על פירות וירקות טריים:

ככלל, רצוי לשמר את מרבית הפירות והירקות במקרר הביתי, ועדיף בשקית פלסטיק מאווררת לשמירת הטריות ומניעת איבוד מים והצטמקות. 


היוצאים מכלל זה הם:
• פירות וירקות בשלב בוסר ושאינם בשלים לאכילה, כגון עגבניות ירוקות, אבוקדו, קיווי או אפרסקים קשים – מומלץ לשמרם על הדלפק במטבח עד שיתרככו מעט ורק אחר כך להעבירם למקרר.
• פירות וירקות הרגישים לקור – למשל גבעולי בזיל, בננה ופפאיה - מומלץ שלא לאחסן אותם במקרר כלל.
• פקעות וירקות, וירקות שורש שונים, כגון תפוח אדמה, בצל ובייחוד בטטה – לשמור במקום יבש וחשוך.

 תנאי השימור המומלצים:

לשמור במקרר  ​הבשלה על הדלפק ואח"כ לשמור במקרר​לשמור על הדלפק​לשמור במזווה​
ירקותעגבניות בשלות, מלפפון, גזר, פלפל, חצילים, קישוא, סלרי, בצל ירוק, חסה, אספרגוס, ברוקולי, כרוב, כרובית, ארטישוק, תבלינים, תרד, דלעת, קולורבי, צנונית, נבטים ופטריות​ עגבניות בוסר (ירוק / אדום בהיר)​ בזיל (בסיסי הגבעולים טבולים במים)​ תפוח אדמה,
בטטות
בצל יבש,
שום​
פירותתפוחים, אגסים, ענבים, מלון, אבטיח, תות שדה, דובדבנים, אפרסמון, פרי הדר, רימונים, תאנים, צבר, פסיפלורה, פיטאיה, ליצי, אננס, תמר-לח ​אבוקדו, קיווי, אפרסקים, שזיפים, נקטרינה, גויאבה, מנגו, משמש ותאנים בוסר​בננה,
פפאיה,
אנונה,
תמר יבש ​

 

הערות וטיפים:

  • מומלץ לשמור פירות וירקות במקרר בשקיות פלסטיק מאווררות למניעת איבוד מים והצטמקות, אלא אם המקרר מצויד במגירות מיוחדות שהלחות בהן גבוהה.
  • ניתן לשמור על הדלפק ללא צורך בקירור (לתקופה קצרה של עד 3 ימים) פירות מסוימים כגון: הדרים, תפוחים, רימונים ועוד.

חוברת הנחיות לשמירת פירות וירקת טריים בבית

 

 

 

הנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחרייםhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_For_farmers.aspxהנחיות שימור פירות וירקות למגדלים, בתי אריזה ומפעילי חדרי קירור מסחרייםאחסון מסחרי של תוצרת חקלאית טרייה מחייב שימת דגש על טיפול נאות ושמירה על שרשרת הקירור במהלך כל הליך הטיפול בתוצרת. החל משלב הקטיף, התובלה, טיפול ומיון בבית האריזה ואחסון בחדרי הקירור.
הנחיות שימור פירות וירקות בביתhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_consumer.aspxהנחיות שימור פירות וירקות בביתניתן לשמר פירות וירקות טריים בבית הצרכן בשלושה אופנים שונים: • במקרר הביתי (טמפ' של 4 - 6 מעלות צלזיוס) • על הדלפק במטבח (טמפ' של 20 - 25 מעלות צלזיוס) • במזווה (אזור יבש וחשוך)
הנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאיםhttp://www.moag.gov.il/subject/Storage_Guidelines_For_Fruits_Vegetables/Pages/Storage_Guidelines_For_retailers.aspxהנחיות שימור פירות וירקות לסיטונאים ולקמעונאים