בתי שחיטה לבעלי כנף

​​​​תחומי הפיקוח הווטרינרי במפעלים המעבדים בעלי חיים ומוצריהם

  • קביעת נוהלי הפיקוח ואכיפת יישומם.
  • אישור המפעלים המעבדים בעלי חיים ומוצריהם על פי המתחייב בתקנות.
  • מקור בעלי חיים ותוצרתם.
  • פעילותו השוטפת של המפעל המאושר על פי הנדרש בתקנות לרבות הפעלתם התקינה של מערכות אבטחת איכות מתחייבות (SSOP, HACCP וניטור פתוגנים).
  • פיקוח על איכותם הבריאותית של המוצרים המעובדים.
  • פיקוח על נוכחות מזהמים ביולוגיים במוצרים מהחי.
  • פיקוח על סימון המוצרים כנדרש בתקנות.
  • פיקוח על שווק המוצרים מהמפעל לצרכנים.

הגורמים המוסמכים לפיקוח ווטרינרי על משחטות ומפעלים לעיבוד בשר עוף

  • רופאים ווטרינריים מרחביים לפיקוח על שחיטת בעלי כנף ועיבוד מוצרי עוף לייצוא.
  • מנהלת מדור עדכון והדרכה.
  • מנהל מערכות בטיחות מזון (HACCP).
  • רופאים ווטרינריים ופקחים ווטרינריים במשחטות בעלי כנף המועסקים על ידי מועצת הלול.
  • רופאים ווטרינריים המועסקים על ידי הרשות המקומית בפיקוח על המפעלים המאושרים לעיבוד תוצרת מהחי לייצוא.

משחטות ומפעלים מאושרים לייצוא מוצרים מן החי

מתקנים מאושרים – היחידה לפיקוח על מוצרים מן החי

לדרישות מערך הפיקוח על בתי השחיטה ומפעלים לעיבוד בשר עוף​​