​​​​חוק הפיקוח ​על מזון לבעלי חיים, התשע"ד- 2014 אשר פורסם ב 5.3.14 קובע את הסדרי הפיקוח על יצור מזון לבעלי חיים ושיווקו, לשם הגנה על בריאות הציבור ועל בריאות בעלי החיים ורווחתם. החוק נועד להחליף את ההסדרים החלקיים של פיקוח על מזון לבעלי חיים ושיווקו, אשר קבועים בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (ייצור מספוא והסחר בו), התשל"א- 1971, ולקבוע מסגרת חוקית כוללת המשקפת תפיסת פיקוח עדכנית. 

החוק מבטא את העמדה המקצועית המשתקפת בחקיקה העדכנית בעולם המערבי, ולפיה האחריות, הן לבטיחות המוצר והן לאיכותו, מוטלת על היצרן, כאשר המדינה מפעילה פיקוח עליון על מנגנוני הייצור, היבוא והשיווק, ברמות משתנות ובהתאם למדיניות ניהול סיכונים.

בחוק נקבע כי תחילתו של החוק הינה, שלוש שנים מיום פרסומו. עוד נקבע כי רשאי שר החקלאות ופיתוח הכפר, באישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, לדחות בצו את יום תחילתו של החוק. חרף פעולות שנעשוופנית משרד החקלאות ופיתוח הכפר ב​סוף שנת 2016 על מנת לדחות את כניסתו של החוק, לתקופה נוספת, לצורך השלמת היערכות והתקנת התקנות, לא אושר הצו בטרם הגיע מועד כניסתו לתוקף של החוק. 

לפיכך, נבקש לעדכן כי נוכח​ האמור לעיל, החוק נכנס לתוקפו ביום 5.3.17, והפעלת הפיקוח על תחום המזון לבעלי חיים ייעשה ממועד מכתב זה מכוחו של החוק. 


פרות אוכלות / צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר

 

 

יצוא כלבים לדרום אפריקהhttp://www.moag.gov.il/vet/Yechidot/inport export/pablication/Pages/export_southafrica_dogs.aspxיצוא כלבים לדרום אפריקה
הודעה לציבור בעקבות הערות הציבור שהתקבלו בעניין הצעה לשינוי הרגולציה בקביעת תוקף חיי מדף של בשר מצונןhttp://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/regulatory_policy/publications/Pages/Change_regulation.aspxהודעה לציבור בעקבות הערות הציבור שהתקבלו בעניין הצעה לשינוי הרגולציה בקביעת תוקף חיי מדף של בשר מצונן
קווים מנחים לעניין חיי מדף של בשר בעלי-חיים גולמי (מצונן או קפוא)http://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/regulatory_policy/publications/Pages/-guidelines.aspxקווים מנחים לעניין חיי מדף של בשר בעלי-חיים גולמי (מצונן או קפוא)