ישראלי צורך כ- 15 ק"ג דגים בממוצע בשנה. בחודש תשרי עולה הצריכה הממוצעת פי שניים לעומת חודשי השנה האחרים ועומדת על 2 ק"ג לאדם

משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים מפרסמים לקראת ראש השנה וחגי תשרי נתונים על ענף הדגים: 
בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1 ק"ג דגים ומוצריהם ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל- 2 ק"ג לנפש. 

לקראת ראש השנה אנו צופים פעילות שיווק מוגברת כאשר הדג המוביל במכירות הוא הקרפיון, אחריו האמנון ובמקום השלישי הבורי. 
בחודש תשרי נצרכים כ- 800 טון קרפיונים, לעומת 250 טון בשאר חודשי השנה, כ- 750 טון אמנון בחודש תשרי, לעומת 550 טון בשאר חודשי השנה וכ- 250 טון בורי בחודש תשרי, לעומת 170 טון בשאר חודשי השנה.

הצריכה המקומית לנפש נמוכה יחסית לעומת מדינות אחרות: במדינות הים התיכון הצריכה השנתית היא 20 – 40 ק"ג לנפש, ביפן צורכים 60 ק"ג לנפש והאמריקאים צורכים כ-8 ק"ג לנפש לשנה. 

על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר בשנת 2014 צרכנו כ- 88,000 טון דגים ומוצריהם, מהם 22,000 טון דגים טריים מייצור מקומי ו- 66,000 טון מיבוא (ברובו הגדול קפוא). הייצור המקומי של הענף נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ- 17,500 טון (כ- 80%), דיג כ- 2,000 טון (כ- 9%) וחקלאות ימית כ- 2,500 טון (כ- 11%).  
רמות המחירים של הקרפיון, האמנון והבורי צפויות להיות דומות לשנה שעברה – קרפיון 25-23 ₪/ק"ג, אמנון 35-25 ₪/ק"ג, בורי 37-28 ₪/ק"ג.​