2012

צריכת הדגים בישראל
לפי נתוני משרד החקלאות (שנת 2010), בישראל נצרכים מדי שנה 21,659 טון דגים טריים מייצור מקומי, המהווים 29% מכלל צריכת הדגים בארץ. דגים קפואים מיובאים נצרכים בהיקף של 46,935 טון בשנה, והם מהווים 62% מכלל הדגים הנצרכים בישראל. נתח השוק של דגים טריים מיובאים מסתכם ב- 6,672 טון בשנה, אשר מהווים כ-9% מכלל הצריכה המקומית.

התפלגות הייצור המקומי
לפי נתוני משרד החקלאות (שנת 2010), בישראל מיוצרים מדי שנה 17,665 דגי בריכות טריים, המהווים 81.6% מכלל ייצור הדגים בארץ. הדיג בים מסתכם ב- 2,607 טון בשנה, מהווה 12% מכלל הייצור. גידול דגים בים הפתוח בחוות גידול מניבה 1,000 טון בשנה, 5% מהייצור והדיג בכנרת מסתכם ב- 387 טון בשנה, 2% מהייצור.

סוגי דגי הבריכות הטריים
לפי נתוני משרד החקלאות (שנת 2010) שלושת הדגים הפופולאריים ביותר מבחינת צריכה הם אמנון (מושט): שנצרך בהיקף של 7,662 טון בשנה, ונתח השוק שלו עומד על 43% מכלל דגי הבריכה הטריים הגדלים בישראל. אחריו מדורג הקרפיון, שנצרך בהיקף של 5,629 טון בשנה, ומהווה 32% מכלל שוק דגי הבריכה הטריים בישראל. מדי שנה נצרכים 2,125 טון דגי בורי, ודג הבורי מדורג במקום השלישי במדד הפופולאריות עם נתח שוק העומד על 12%.
דגי בריכות פופולאריים נוספים הם דג הכסיף, שנצרך בכמויות של 570 טון בשנה, אמור 565 טון, פורל 431 טון, מוסר 430 טון, לברק 232 טון, באס 147 טון ודג הברמונדי 100 טון בשנה.

דגי בריכות טריים – אזורי גידול בארץ
לפי נתוני משרד החקלאות (שנת 2010) באזור העמקים מגודלים 13,178 טון דגים טריים, המהווים 74.6% מדגי הבריכות בישראל. 3,549 טון דגים, 20.1% מדגי הבריכות, גדלים באזור החוף והמפרץ. בעמק החולה גדלים 659 טון דגים, המהווים 3.7% מדגי הבריכות, ובנגב גדלים 279 טון דגים, המהווים 1.6% מדגי הבריכות.

ייצור הדגים בעמק בית שאן – נתוני צמיחה
לפי נתוני משרד החקלאות, ענף הדגים הטריים רשם ב- 22 השנים האחרונות (בשנים 1988-2010) צמיחה מרשימה. כך למשל ייצור האמנונים באזור העמקים, שהוא אזור הגידול המרכזי של הענף,  צמח ב- 258%, מייצור של 1,619 טון לייצור של 5,797 טון בשנה. ייצור הבורי צמח באותה התקופה בעמק בית שאן ב-405%, מייצור של 257 טון לייצור של 1,297 טון בשנה. ייצור הקרפיון צמח ב- 47%, מ- 2,176 טון ל- 3,199 טון בשנה. סה"כ ייצור הדגים בעמק בית שאן צמח בשנים אלה ב- 160%, מייצור של 4,291 טון לייצור של 11,176 טון בשנה.

ממשק גידול דגי הבריכות הטריים – נתוני יסוד
גידול דגי הבריכות הטריים בישראל אורך כשנתיים, כיוון שהחורף הישראלי קר מדי עבורם. רביית הדגים מתרחשת באביב. רוב דגי הבריכות הטריים מגודלים במים מלוחים שאינם מתאימים להשקייה.



למידע נוסף - מצגת נתוני צריכה וגידול של דגי בריכות בישראל
לכתבה נוספת - מידע על ערכים תזונתיים בדגי בריכות בישראל
דג קרפיון, צילום: דוד ינזן

 

 

נתין זר מהודו שהגיע לארץ חשש להסתבך והשאיר את תיקו בסמוך לפח בנתב"ג, והכל בגלל הריח שעלה ממנוhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2019/Pages/Durio_BenGurion_Airport.aspxנתין זר מהודו שהגיע לארץ חשש להסתבך והשאיר את תיקו בסמוך לפח בנתב"ג, והכל בגלל הריח שעלה ממנו
סקר שאריות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית מקומית לשנת 2017https://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/chimistry/rishum_rishuy/pirsumim/2019/Pages/seker_hadbara_totzeret_tria_2017.aspxסקר שאריות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית מקומית לשנת 2017הסקר השנתי של שאריות חומרי הדברה מבוצע על ידי השירותים להגנת הצומח ולביקורת, בפירות ובירקות הנדגמים בשדה ובבתי האריזה והינם מתוצרת מקומית.
עוסקים כללית בחקלאות אורגנית כולל השעיותhttps://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/standarts/haklaut_organit/pirsumim/2019/Pages/oskim_klalit.aspxעוסקים כללית בחקלאות אורגנית כולל השעיות