2013

** ישראלי צורך כ- 11 ק"ג דגים בממוצע בשנה. בחודש תשרי עולה הצריכה הממוצעת פי שניים לעומת חודשי השנה האחרים ועומדת על 1.8 ק"ג לאדם ** 50% מהצריכה השנתית של דבש נצרכת סביב ראש השנה, המדובר בכ- 300 גרם לנפש בממוצע ** בשנת 2012 צרכו הישראלים כ- 125 תפוחים בממוצע לאדם ** הרימונים ממשיכים להיות להיט - בשנה האחרונה החלו לשאת פרי לא פחות מ- 2,000 דונם נוספים של מטעי רימון שניטעו בשנים האחרונות. היבולים עלו משמעותית, ובתוך שנתיים זינק ייצוא הרימונים מישראל ב- 50%!
דגים
משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים מפרסמים לקראת ראש השנה וחגי תשרי נתונים על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 900 גרם דגים (כ- 11 ק"ג לשנה), ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל- 1,800 גרם לנפש.

רימונים
על פי נתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשנה האחרונה החלו לשאת פרי עוד כ- 2,000 דונם עצי רימונים שניטעו בשנים האחרונות. לאור זאת, בשנת 2012  עמדנו על כ- 23,000 דונם מטעי רימונים נושאי פרי ואילו השנה אנו נהנים מכ- 25,000 דונם מטעי רימונים נושאי פרי. בתקופת החגים צורכים הישראלים כ- 8,000 טון רימונים, מתוך כ- 14,000 טון רימונים אותם צורכים הישראלים לאורך כל השנה. ישראלי אוכל בממוצע כ- 3 רימונים בשנה.

דבש
50% מהתצרוכת השנתית של דבש בישראל נצרכת סביב חגי תשרי, ובעיקר סביב ראש השנה. המדובר בכ-2,000 טון דבש בקרוב, הנצרכים בחודש אחד, בשווי כולל של כ- 100 מיליון ₪ במונחי מחיר לצרכן. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ- 300 גרם דבש בממוצע (לפי חישוב האוכלוסייה החוגגת את חגי תשרי). במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ- 3,600 טון דבש, כחצי ק"ג דבש לנפש.

תפוחים
בישראל כ- 40,000 דונם מטעי תפוחים נושאי פרי. היבול של שנת 2012 עמד על כ- 140,000 טון, הרבה מעל לממוצע השנתי שעומד על 115,000 טון. בשנת 2013 היבול ירד לרמה הנמוכה מהממוצע הרב שנתי, בדומה לשנת 2008, ועמד על כ- 100,000 טון. הודות לתנאים מצוינים לגידול התפוח, הפרי גדול יותר מהרגיל. ישראלי אוכל בממוצע כ- 125 תפוחים בשנה! מדובר בכמות מאוד גדולה לאורך כל השנה, ולכן העלייה לקראת חגי תשרי קיימת אך היא מינורית.
לקריאה בהרחבה
תפוח, צילום: רם שדמון