2013

המחקר בוצע על ידי חוקרי מכון וולקני במשרד החקלאות, לאור העלייה הגבוהה בצריכת רימונים בישראל ובעולם
על ערכיהם הבריאותיים הגבוהים של גרגירי הרימון בוודאי כבר שמעתם. מסתבר שלקליפות הרימון ערכים בריאותיים גבוהים עוד יותר! ועכשיו, משגידול הרימון בישראל הפך למשמעותי במיוחד הודות לטכניקות פריטת גרגיריו ומכירתם בצורה המוכנה לאכילה, נוכל ליהנות גם מהערכים בקליפתו, שאחרת הייתה הופכת לפסולת ייצור בכמויות מאוד גדולות. בישראל כיום כ- 23,000 דונם עצי רימון.

חוקרי מכון וולקני במשרד החקלאות בדקו ומצאו כי הוספת קליפות הרימון לתזונת הכבשים, משפיעה באופן ישיר על איכות החלב ואף מגבירה את ייצורו. קליפות הרימון ידועות כמזרזות ריפוי של פצעים, מעוררות את מערכת החיסון, מונעות טרשת עורקים ועשירות בנוגדי חמצון. כעת, השפעות חיוביות אלו והערכים התזונתיים של קליפת הרימון יועברו אלינו באמצעות החלב שאנו שותים וגם הכבשים ייהנו מהערכים הבריאותיים הגבוהים.

החוקרים מצאו כי בקרב הכבשים שהשתתפו במחקר עלתה תנובת החלב ב- 6%, זאת מבלי ששינו את כמות המזון שהן צורכות. יתרה מכך, מצאו כי תכולת החומרי נוגדי החמצון  (אנטיאוקסידנטים) בחלב עלתה ב- 28%!! דבר שסייע להן להתמודד טוב יותר עם מחלות!
על פי התקדמות המחקר, להערכת החוקרים השימוש בקליפות רימונים בתזונת הכבשים יביא לשיפור בבריאות הכבשה ולעלייה בכמות החומרים הנצברים בחלב, בעלי השפעה חיובית על בריאות האדם.

ממצאיו של המחקר מלמדים כי תרומתו של הרימון גבוהה גם לאדם וגם לכבשים, אפילו בריכוזים נמוכים. נוסף על כך, קליפות הרימונים הפכו בשנים האחרונות לפסולת תעשייתית אשר כמותה הולכת וגדלה, כתוצאה מהתפתחות ענף הרימונים. ככל שעולה המודעות לצריכת הרימון ומוצריו, כך גם עולה כמות קליפות הרימונים, שכעת יש להן דורש ותרומה מרובה.
בסדרת ניסויים קודמים שנערכו בארץ בפרות חלב נמצא שהזנה בקליפות רימונים הביאה לשיפור מובהק בייצור החלב. אובחנה גם השפעה חיובית על מניעת תחלואה ושיפור תנובת החלב ורכיביו.

מחקר זה ונתונים נוספים, מחקרים חדשים ומידע רב על הענף יוצגו בכנס השנתי למדעי הבקר, שמארגנים המחלקה לבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) ומכון וולקני במשרד החקלאות, התאחדות מגדלי הבקר בישראל ומועצת החלב במעמד שר החקלאות ופיתוח הכפר, יאיר שמיר. הכנס, במעמד כל ראשי הענף והעוסקים בו, יצרני חלב, אנשי תעשיית החלב, מדריכים, חוקרים, רופאים ווטרינרים וספקים, מתקיים החל מה-2.7.13 ובמשך 3 ימים בירושלים.



רימונים, צילום: רם שדמון

 

 

יום עיון בנושא צמחים פולשים בישראל במאה ה -21https://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/Plants_Defect/publications/Pages/tzmahim_polshim_israel.aspxיום עיון בנושא צמחים פולשים בישראל במאה ה -21בתאריך 2.9.19 יתקיים יום עיון בו תהיה אפשרות ללמוד ולהכיר חלק מהצמחים הפולשים המצויים וכן לחשוף עשייה בתחום אשר מטרתה טיפול במניעת החדירה, ההתבססות וההפצה של צמחים פולשים בארץ.
רשימת עוסקים כללית בחקלאות אורגנית כולל השעיותhttps://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/standarts/haklaut_organit/pirsumim/2019/Pages/oskim_klalit.aspxרשימת עוסקים כללית בחקלאות אורגנית כולל השעיות
סקר שאריות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית מקומית לשנת 2017https://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/chimistry/rishum_rishuy/pirsumim/2019/Pages/seker_hadbara_totzeret_tria_2017.aspxסקר שאריות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית מקומית לשנת 2017הסקר השנתי של שאריות חומרי הדברה מבוצע על ידי השירותים להגנת הצומח ולביקורת, בפירות ובירקות הנדגמים בשדה ובבתי האריזה והינם מתוצרת מקומית.