2018

​​​אורי אריאל, שר החקלאות ופיתוח הכפר: "בט"ו בשבט הזה כלל ילדי ישראל יוכלו ליהנות מערכת משחקים וחוברת לימוד שיסייעו להם להכיר את העצים הנטועים על אדמת ארצנו, אז צאו לטייל בעקבות העצים ואם אתם יכולים נטעו עץ! חקלאות היא ערך ומשרד החקלאות משקיע למעלה מ- 160 מיליון ₪ לעידוד חקלאים צעירים לחזור לענף וחשוב שהדור ידע מהי חקלאות מגיל צעיר". השר אריאל הוסיף:  "במקביל אנחנו קוראים לציבור לאכול השנה בעיקר בט"ו בשבט פירות טריים במקום פירות יבשים ובמקום פרי ישבש תאכלו פ​רי פרש"​

בכדי שהילדים וההורים יוכלו לחוות יחד את חג ט"ו בשבט, משרד החקלאות יוצא במיזם חדש "חקלאות צעירה", שמטרתו לחשוף את הדור הצעיר לטבע הירוק, להכיר להם את זני העצים, החשיבות הרבה של קיומם עבור כדור הארץ ועבורנו, וכן עובדות מפתיעות נוספות שלא ידעו עד כה. במסגרת זו, בימים הקרובים, משרד החקלאות יחלק עשרות אלפי ערכות של משחקים לילדים בכיתות א' – ג' בכל רחבי הארץ. המשחקים מיועדים לילדים החל מגיל 3, ויחולקו במסגרת פעילות של החברה למתנ"סים. הערכות תכללנה: "יש לי עץ" - משחק רביעיות עצים וחלקי העץ, "עץ ועוד" -  משחק זיכרון החושף סוגי עצים ופעילויות שונות הנעשות בסביבתו של העץ.

לערכה, תצורף גם חוברת חווייתית לכל המשפחה, המסייעת לזהות במהירות ובקלות 60 עצי בר ונוי הנפוצים בישראל. בכל אחד מעמודי החוברת, מופיעה "תעודת זהות" המלמדת על מאפייניו של העץ בצורה חווייתית, המתאימה למבוגרים ולילדים כאחד. בין הפרטים המופיעים בה: ממדי העץ, צורת הצמרת שלו, צורת העלה, מצב העלווה, מופע כללי, פריחה, פרי ואזורי הארץ העיקריים שבהם הוא גדל. הערכה תיארז בתיק מיוחד.



עובדות על עצים:
הידעתם שעץ אחד מסייע להורדת הטמפרטורה בסביבתו? או שעץ אחד בקרבת הבית מפחית את עוצמת הרעש הנגרם מהסביבה ושעץ אחד עשוי לשמש בית לעשרות ציפורים? 

במקביל משרד החקלאות מעודד את הציבור לצרוך פירות טריים במקום פירות יבשים שכן, כיום ניתן למצוא ברשתות השיווק סוגים שונים של פירות בצבעים ובטעמים כאשר לכל אחד מהם ערכים תזונתיים אשר תורמים רבות לבריאותנו ולבריאות ילדינו. הפירות הטריים, בניגוד לפירות המיובשים, מכילים וויטמינים וערכים תזונתיים רבים. פירות מיובשים יקרים יותר מפירות טריים  - הפירות המיובשים מכילים פחות ויטמינים מפירות טריים ואף מכילים על פי רוב תוספות של רכיבים מלאכותיים (כגון סוכרים או צבעי מאכל). מרבית כמות הפירות המיובשים מיובאים בעיקר מטורקיה. אז למה אנחנו אוכלים פירות יבשים? מדובר על מסורת עתיקת יומין של היהודים שחיו בגולה אשר נבעה ממחסור בפירות טריים בתקופת החורף, הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים, על מנת שהפירות לא ירקבו, הם עברו תהליך ייבוש על מנת שיוכלו לשרוד בתנאי הדרך.

​​
קרדיט צילום​: משרד החקלאות