2018

מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות, חשפו ביממה אחת שני מקרים נוספים בהם 900 ק"ג בשר בקר ועוף אשר נשחט ללא כל פיקוח ראוי והוחזק בתנאים אסורים, המהווים סכנה לבריאות הציבור.

במקרה אחד, מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות בשיתוף משטרת ישראל פעלו ביישוב דיר אל אסד וחשפו אתר המשמש לשחיטה שחורה, שאינה תחת פיקוח, ובו אוחסנו 400 ק"ג בשר בתנאים אסורים. 

​​​​​

במקרה השני, מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות פעלו בישוב קלנסואה וחשפו מחסן ובו 500 ק"ג בשר בקר וחלקי עוף, המאוחסנים בתנאים אסורים ומהווים סכנה לבריאות הציבור.
בשני המקרים, הבשר שנתפס הועבר להשמדה על פי צו רופא, והחשודים, בעלי המקום, הועברו לחקירה ונפתחו נגדם הליכים משפטיים.


קרדיט צילום: משרד החקלאות

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות: "המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה של הברחת מוצרים מן החי, שחיטה שחורה ומכירה של בשר לא מפוקח. על כן, אנשי המקצוע פועלים באופן מתמיד בכדי לאכוף ניסיונות אלו. כל אלו עלולים להשליך על בריאות הציבור, לכן יש להקפיד על צריכת בשר מפוקח עם האישורים הרלוונטיים".

במשרד החקלאות מבקשים מהציבור להקפיד על רכישת בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. יש להקפיד על מוצר באריזתו המקורית, כאשר היא סגורה ונקייה, ונושאת תווית עם סימון של תאריך ייצור ותאריך תפוגה.