2016

​חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי.
פחת בתוצרת החקלאית הטרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת הייצור, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה.
מחקרים שנערכו על ידי גופים שונים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות וירקות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלו הראו כי איבוד המזון חל בשלבים שונים של שרשרת השיווק, החל משלב הקטיף, עבור בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים ומרכזים לוגיסטיים, רשתות השיווק ובבית הצרכן.
זאת ועוד בסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים מאת: ד"ר רון פורת - המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית, מינהל המחקר החקלאי, ד"ר צפריר גרינהוט - האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, וציפי פרידקין - החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה - משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

 

לסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים - פברואר 2016

 

 

 

הודעה ליבואנים - הבהרה בעניין שימוש בגרעיני המפ לצורך הזנת בעלי חייםhttp://www.moag.gov.il/vet/Yechidot/mispo/pirsumim/2017/Pages/yevu_hemp.aspxהודעה ליבואנים - הבהרה בעניין שימוש בגרעיני המפ לצורך הזנת בעלי חיים
משרד החקלאות ממשיך להיערך לקראת חגי תשרי: צריכת הדבש בארץhttp://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/dvash.aspxמשרד החקלאות ממשיך להיערך לקראת חגי תשרי: צריכת הדבש בארץ
משרד החקלאות ופיתוח הכפר מפרסם, ככל שנה, את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולאריים בראש השנה, לקראת תקופת החגים המתקרבתhttp://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/Food_consumption_data_rosh_hashna.aspxמשרד החקלאות ופיתוח הכפר מפרסם, ככל שנה, את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולאריים בראש השנה, לקראת תקופת החגים המתקרבת