2016

​חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי.
פחת בתוצרת החקלאית הטרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת הייצור, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה.
מחקרים שנערכו על ידי גופים שונים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות וירקות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלו הראו כי איבוד המזון חל בשלבים שונים של שרשרת השיווק, החל משלב הקטיף, עבור בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים ומרכזים לוגיסטיים, רשתות השיווק ובבית הצרכן.
זאת ועוד בסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים מאת: ד"ר רון פורת - המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית, מינהל המחקר החקלאי, ד"ר צפריר גרינהוט - האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, וציפי פרידקין - החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה - משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

 

לסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים - פברואר 2016

 

 

 

רשימת עוסקים כללית בחקלאות אורגנית כולל השעיות - 2017http://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/standarts/haklaut_organit/pirsumim/2017/Pages/oskim_2017.aspxרשימת עוסקים כללית בחקלאות אורגנית כולל השעיות - 2017
סיכום כנס "לקראת גיבוש מדיניות הדברה לאומית" - 12.9.17http://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/hachshara ve minhal/pirsumim/Pages/kenes-20170912.aspxסיכום כנס "לקראת גיבוש מדיניות הדברה לאומית" - 12.9.17בכנס נדונו סוגיות בחקלאות ובתברואה, בתקינה, ברישוי, באכיפה, ביישום, בהדרכה, בהסברה ועוד, כשלב בגיבוש המלצות למדיניות הדברה לאומית.
במטרה למנוע מחסור בביצים בשוק המקומי, פתח משרד החקלאות את יבוא הביצים לישראל במכסות פטורות ממכסhttp://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/import_eggs_fot_hanuka.aspxבמטרה למנוע מחסור בביצים בשוק המקומי, פתח משרד החקלאות את יבוא הביצים לישראל במכסות פטורות ממכס