פרסומים מקצועיים

חנה אלון; אלי פליק; רפי רגב; אלעד רימון; מירב זערור; כרמית זיו; שרון אלקלעי טוביה; דני צ'לופוביץ

 

 

ליאור אברהםליאור אברהםhttps://www.moag.gov.il/Odot/Role_Owner/Pages/lior_avraham.aspx
שמשון עומרשמשון עומרhttps://www.moag.gov.il/Odot/Role_Owner/Pages/shimshon_omar.aspx

29/08/2018
ירקות בשטחים פתוחים; אגף ירקות
ניסוי שדה

דלעת ערמונים היא זן ישראלי של הדלעת האמריקאית Acorn squash, המהווה בארץ גידול נישה. בשנים האחרונות נבחנת האפשרות לגדל דלעת ערמונים בהדליה בבתי רשת הפנויים בחודשי החורף באזור הבשור. לאחר החורף ישנו מחסור בשוק בדלעת זו ומחירה עולה, ולכן יש חשיבות גדולה למציאת פתרונות אחסון לדלעת, כאשר המטרה היא להגיע עם הדלעות שנקטפו בדצמבר לשיווק באביב (קרי, אחסון של 4-3 חודשים) עם דלעות ירוקות ובאיכות טובה. במבחן זנים שהתקיים במו"פ דרום נבדקו שלושה זני מכלוא של חברת אוריג'ן. הפירות שנקטפו מניסוי זה נבדקו לאיכות הפרי (גודל, משקל, תכולת סוכר, צבע קליפה וקשיות) מיד לאחר הקטיף וכן לאחר אחסון ארוך טווח (עד שלושה חודשים בתנאי חושך) בשלוש טמפרטורות שונות (10, 15 ו-20 מ"צ), עם הברשה ושטיפה חמה ובלעדיהן. הזנים השונים נבדלו בגודל הפרי, ביבול וברגישות הפרי לאחסון בקור ולרקבונות פטרייתיים. נמצא שאחסון ב-15 מ"צ הוא המיטבי לשמירת איכות הפרי עם מינימום פחת מריקבונות. התוצאות מניסוי זה יאפשרו פיתוח פרוטוקול אחסון ארוך טווח לדלעות ערמונים, שיועיל לשיווק מושכל לשוק המקומי ויאפשר אף יצוא של הפרי לשווקים בחו"ל.​