פרסומים מקצועיים

 

 

בכרך דןבכרך דןhttps://www.moag.gov.il/Odot/Role_Owner/Pages/Dan_bachrach.aspx
ישראל יוסלביץישראל יוסלביץhttps://www.moag.gov.il/Odot/Role_Owner/Pages/israel_yoselevitsh.aspx
שאדי בליקשאדי בליקhttps://www.moag.gov.il/Odot/Role_Owner/Pages/Shadi_Baleek.aspx

16/12/2019
עופות
ניסוי שדה

​במשך שנים רבות היה מקובל בארץ להזין את המטילות הקלות בתערובת מסחרית סטנדרטית שמתאימה לכל הקווים הגנטיים הקיימים בשוק. בשנים האחרונות החלו לייצר תערובות הטלה גם על פי ההמלצות התזונתיות של המטפח.
לקו גנטי דקאלב שנכנס בשנים האחרונות לארץ המלצות תזונתיות שונות במקצת מהרכב התערובת הסטנדרטית המקובלות כיום בארץ ובמכוני התערובת השונים.
שינויים קטנים הבאים לידי ביטוי ברמת האנרגיה, החלבון ושומן במנת ההטלה ובעת הזנתה  במהלך הייצור. שינויים אלה עשויים להשפיע על צריכת המזון וכך על ביצועי המטילות.
מטרת הניסוי - השוואת ביצועי מטילות מקו טיפוח  דקאלב פלוס שהוזנו במנת הטלה לפי ההמלצות התזונתיות של חברת הטיפוח, לעומת ביצועי מטילות מאותו הקו שהוזנו במנת הטלה מסחרית סטנדרטית עפ"י מכון התערובת מילובר.