פעולות הדרכה

תאריך התחלה: 06/01/2020
תאריך סיום: 16/03/2020
מספר מפגשים: 11
מיקום האירוע: מחוז מרכז, רח' שמעוני דוד 35 חדרה
יחידה: צאן
רכז ארגוני:

​מיכל אברהם

רכז מקצועי:

​סמיר קעדאן

מידע והרשמה: קורס יסודות בגידול צאן 2020

אנו מתכבדים להזמינכם לקורס ארצי לגידול צאן, שיתקיים באולם ההרצאות של משרד החקלאות במחוז מרכז, רח' שמעוני דוד 35 חדרה, בין התאריכים 6/1/20 - 16/3/20 הקורס מיועד למגדלי צאן (כבשים ועיזים) חדשים, לדור ההמשך ולמגדלים ותיקים המעוניינים לרכוש, לרענן ולהעשיר את הידע הבסיסי שלהם בנושאי הגידול השונים. הקורס יכלול לימוד עיוני ומעשי, תרגול והדגמות (בהזנה, בריאות ורבייה).
מועדי הקורס - הקורס כולל 11 מפגשים - בימי שני בתאריכים: 6/1/20, 13/1/20, 20/1/20, 27/1/20, 3/2/20, 10/2/20,  17/2/20 (סיור), 24/2/20,  2/3/20, 9/3/20 ו-16/3/20 בין השעות 16:00-09:00.
עלות הקורס - לנרשמים עד לתאריך 23/1219 עלות הקורס למשתתף היא 1,750 ₪.
החל מתאריך 24/12/19 יהיו דמי ההשתתפות בקורס בגין רישום מאוחר: 1,850 ₪.
המחיר כולל שכר מרצים, חומר מקצועי שיחולק, ארוחות צהריים, כיבוד קל והוצאות הסיור.
הקורס מומלץ ביותר למי שטרם השתלם בקורס דומה או למי שהשתלם בעבר ומעוניין לרענן ולהרחיב את ידיעותיו בתחום.
צוות המרצים כולל את מיטב המומחים בתחום.
פתיחת הקורס מותנית בהרשמה של 20 משתתפים לפחות.
למסיימי הקורס תוענק תעודה מטעם משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

נושאי הקורס:
• ענף הצאן בישראל - ערך, היקף, מגמות ומוסדות הענף; מדיניות ותכנון בענף הצאן, שוק המספוא בארץ ובעולם
• תכנון מבנים - חלוקת המבנים, מתקנים וציוד לגידול צאן
• פוריות - מערכת הרבייה בצאן, הזרעה, הרבעה והמלטה בצאן, תכנון ממשק הרבייה
• בריאות - רפואת העדר בצאן, גורמי תחלואה, מחלות מדבקות, זואונוזות, חיסונים, טיפולים ועזרה ראשונה במשק, גורמי הפלה בצאן, מחלות ריאות ומעיים, נוהלי חיסון, הובלה והעברת צאן ורווחת בעלי חיים, בריאות העטין וממשק החליבה
• יסודות ההזנה - פיזיולוגיה ואנטומיה של מערכת העיכול, נורמות הזנת צאן, מזונות (מרוכזים, גסים, חומרי לוואי, תערובות ובלילים), תכנון מנות, בעיות בהזנת צאן (הרעלת נחושת, הזנת צאן ולדני בסוף ההיריון)
• גידול שגר - קבלת הטלה מהמלטה, קולסטרום, תחליף חלב, פיטום טלאים, גידול טליות ומחלות שגר צאן
• טיפוח - גזעי צאן, גנטיקה וטיפוח
• ניהול - ניהול עדר הצאן וחשיבותו, איסוף וניתוח נתונים לטיפוח, קבלת החלטות מקצועיות לניהול עדר
• כלכת הענף ותחשיב רווחיות - יסודות בכלכלה, תחשיב ההשקעות הנדרשות להקמת עדר וכלכלת ענף הצאן
• סיור - סיור במשקי צאן לחלב ולבשר, במכון תערובת ובמרכז מזון