ענף החזירים מונה כ- 120,000 חזירים בכל רגע נתון, המרוכזים ב- 24 דירים הנמצאים בשלושה אזורי גידול בצפון הארץ (אעבלין, כפר יאסיף, פסוטה) ובבית גידול סגור, בקיבוץ להב שבדרום.
מספר האמהות מגיע לכ- 15,000 בעיקר מהגזעים Landrace Large-White, Pietrain או מעורבים, ממוצא הולנדי - גרמני או צרפתי והכלאותיהם. הייצור השנתי הוא בערך כ- 200,000 חזירים.
בישראל פועלים כיום שני בתי נחירה בפיקוח השירותים הווטרינריים: במעיליה ובקיבוץ להב, בהם ננחרים בשנים האחרונות, כ- 197,000 חזירים לשנה. על פי הערכות צורכים בערך 500,000 עד 700,000 מתושבי הארץ, כולל בני הדת הנוצרית וציבור העובדים הזרים מהמזרח, באופן קבוע בשר חזיר.
ענף החזירים מהווה אספקה של בעלי חיים לצרכי מחקר רפואי, בעיקר בנושאי מחלות מערכות דם, מערכות חיסוניות, עור ועיכול, זאת עקב ה"קירבה הפיזיולוגית" הגבוהה בין החזיר לבין האדם. מכוני המחקר בארץ הם מן המפותחים והמתקדמים בעולם בתחום זה, הן מההיבט המדעי והן מההיבט האתי (מניעת צער בעלי חיים).
יחידת "בריאות חזירים" הוקמה בשנת 2012 בשירותים הווטרינרים. היחידה כפופה למנהל השירותים הווטרינרים בשדה ופועלת בשיתוף פעולה הדוק במיוחד הן עם הלשכות הווטרינריות המחוזיות והמחלקה הממונה על רווחת בעלי החיים בשירותים הווטרינריים, והן עם מעבדות האבחון של המכון הווטרינרי.