חקלאות אורגנית היא חקלאות העוסקת בייצור תוצרת חקלאית תוך התחשבות בערכי טבע ושימור קרקע.
חקלאות אורגנית תורמת להגנת הסביבה, לשיפור איכות האוויר והמים ולטיוב הקרקע ופוריותה, כל זאת תוך הימנעות משימוש בכימיקלים אסורים ובחומרים סינטטיים.
חקלאות זו אינה משתמשת בחומרי הדברה ודישון קונבנציונליים ומחייבת הקפדה מרבית בכל שלבי הטיפול בתוצרת, עיבודה ושינועה. כדי לשמור על אמינות התוצרת והמוצרים האורגניים יש חשיבות רבה בפיקוח על תהליכי העיבוד, הייצור, האריזה והאחסון של תוצרת זו.
הגוף הרשמי בישראל המוכר על ידי האיחוד האירופי הוא "השירותים להגנת הצומח ולביקורת" (PPIS) במשרד החקלאות .
בראשית שנות ה – 90 הותקנה תקנה No. 2092/91 EEC על ידי האיחוד האירופי במטרה להסדיר תהליכי פיקוח ואישור על מנת לקיים חקלאות אורגנית ברת קיימא ולהבטיח תוצרת אורגנית אמינה ואיכותית לצרכן. במסגרת זו הוכרו השירותים להגנת הצומח ולביקורת כגוף המוסמך לפקח על תוצרת ומוצרים אורגנים המיועדים ליצוא למדינות האיחוד.
ב- 1.9.2008 נכנס לתוקפו החוק האורגני הכולל את כל מוצרי המזון האורגניים שמוצאם מן הצומח בלבד. על פי החוק, יכול כל צרכן להתחיל לחפש את הסמל האורגני האחיד על המוצרים האורגניים.
לנושא סטנדרטים בחקלאות האורגנית באתר השירותים להגנת הצומח ולביקורת.