באדיבות מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית מוסמכת M.Sc. ויועצת מדעית למועצת הצמחים וגלי לופו אלטרץ מחברת הספר 'בישול טבעוני ישראלי'

המרכיבים: 

8-6 עלי חסה פריכים

1/6 כרוב

1 גזר

1 סלק חי קלוף

1 כוס עגבניות שרי חצויות

1/2 כוס פולי אדמה קלופים, מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה

2 כפות עלי כוסברה

5 עלי נענע טריה

1/4 כוס אגוזי קשיו*

לרוטב:

2 כפות שמן נטרלי

2 כפות רוטב סויה

1 כפית חומץ בן-יין / חומץ תפוחים

1 כף מיץ לימון או יותר

1 כפית סילאן

1 שן שום

פרוסת זנגביל טרי בעובי 1/2 ס"מ

1/2 כפית שמן שומשום ארומטי

אופן ההכנה:

1. טוחנים בבלנדר את מרכיבי הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.

2. חותכים לרצועות דקות את החסה והכרוב, חותכים את הגזר והסלק לג'וליינים (רצועות דקות וארוכות) או מגררים בפומפייה ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט ועם הרוטב.

*אם רוצים מכינים קשיו קלוי בפפריקה מעושנת: מערבבים את אגוזי הקשיו עם 2 כפות מים, 1/2כפית פפריקה מעושנת וקורט שבבי צ'ילי. קולים בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-10 דקות  ב-190º עד להשחמה קלה. אפשר להחליף את אגוזי הקשיו בבוטנים קלויים.​

 

 

יום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראלhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2017/Pages/youm_eyoun.aspxיום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראל
מפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפוןhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/public_health.aspxמפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפון
תקנות משרדי החקלאות והבריאות לשימוש בחומרי הדברה אושרו אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/Pesticides.aspxתקנות משרדי החקלאות והבריאות לשימוש בחומרי הדברה אושרו אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת