באדיבות מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית מוסמכת M.Sc. ויועצת מדעית למועצת הצמחים והשף הבריא – שגיא שוורץ

המרכיבים:

2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

1 גזר בינוני קלוף חתוך לקוביות

1 בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות

1 פלפל בינוני חתוך לקוביות

1 קולרבי בינוני חתוך לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן בצל ירוק קצוץ

1 פלפל חריף קצוץ (אם רוצים)

4-5 שיני שום קצוצות

2 כפיות זרעי כמון שלמים

חצי כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית מלח

כף שמן זית

כוס מים

 

אופן ההכנה:

1. במחבת עמוק או בסיר מטגנים את הבצל טיגון קצר בשמן תוך ערבוב עד להזהבה.

2. מוסיפים את השום וזרעי הכמון תוך ערבוב קצר.

3. מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את האש לחום בינוני ומכסים.

5. מערבבים כל 2-3 דקות. מוודאים שיש מספיק מים ושהתבשיל לא נשרף. אם חסרים מים מוסיפים עוד רבע כוס ומנמיכים מעט את האש. ממשיכים לבשל כ-20 דקות עד שכל הירקות מתרככים.

ניתן להשתמש בירקות אחרים או נוספים בתבשיל, לדוגמא: דלעת, קישוא, עגבניות, ברוקולי.

ניתן להשתמש בתבשיל כבסיס, ולהוסיף לו עם סיום הבישול קטניות מבושלות: שעועית/עדשים/חומוס ועוד. ​

 

 

יום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראלhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2017/Pages/youm_eyoun.aspxיום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראל
מפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפוןhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/public_health.aspxמפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפון
תקנות משרדי החקלאות והבריאות לשימוש בחומרי הדברה אושרו אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/Pesticides.aspxתקנות משרדי החקלאות והבריאות לשימוש בחומרי הדברה אושרו אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת