מרגע הבחירה של פרי או ירק מהמדף בחנות, יש לנו את היכולת להעניק לו את התנאים האופטימאליים שיאפשרו לשמר את המרכיבים הבריאותיים שבו והטעם שלו לאורך זמן, וכך להפיק ממנו את מירב היתרונות.
ראוי לציין שפירות וירקות טריים הינם אורגניזמים חיים, נושמים ומייצרים חום, ובמקביל מאבדים מים ומשאבים אחרים ששומרים עליהם. לכן, חשוב לאחסן אותם באופן שישמור בצורה הטובה ביותר על איכותם.
השיטה הטובה ביותר לשמירת איכות התוצרת הטרייה היא קירור, כאשר לכל פרי וירק קיימת טמפרטורת אחסון אופטימאלית. במקביל, במרבית המקרים אריזת התוצרת הטרייה יכולה להועיל לשמור עליה. אולם לא כל מוצר מגיב טוב לאריזה וטמפרטורה נמוכה לא מיטיבה עם כל תוצרת.
במחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף שבמינהל המחקר החקלאי של משרד החקלאות, נעשים במשך כל השנה מחקרים שמטרתם לפתח טכנולוגיות לשמירת איכותם של פירות וירקות. מטרת המחקרים היא לשמר גם את מראה התוצרת, אך חשוב מכך- לשמר את הטעם, הארומה והמרכיבים הבריאותיים שבתוצרת לאחר הקטיף כמו ויטמינים וחומרים נוגדי חמצון. יחד עם חוקרי מכון וולקני, הבאנו עבורכם טיפים שנאספו במסגרת שנים של מחקרים, שיאפשרו לשמר את הפירות והירקות בצורה הטובה ביותר.
להנחיות על כל פרי וירק לחצו כאן