הנחיות לשימור: העונה של האפרסקים מתפרשת מסוף אפריל ועד לספטמבר, ובערך כל שבועיים מופיעים בשוק זנים אחרים בעלי איכות שונה. בדרך כלל האפרסקים הנמכרים בשווקים מאוחסנים למספר ימים. לעיתים, מאחסנים את הזנים המאוחרים לזמן ארוך יותר ואז איכותם יורדת באופן דרמטי והם מאבדים את העסיסיות. לכן, מומלץ לקנות אפרסקים בערך עד סוף ספטמבר, ואם קונים מאוחר יותר מומלץ לטעום את הפרי לפני הקנייה. הזנים המופיעים בתחילת העונה מתרככים בדרך כלל תוך יומיים עד שלושה בטמפרטורת החדר, ואילו האפרסקים מסוף העונה מתרככים רק לאחר חמישה או שמונה ימים. כדי ליהנות ממלוא העסיסיות של האפרסק יש לאכול אותו כשהוא רך, ואז גם הארומה שלו משובחת ביותר. בסך הכול, כאשר קונים אפרסקים בתחילת העונה (אפריל-מאי) כדאי להכניסם למקרר, והם יישמרו עד למשך שבוע וגם יתרככו כנדרש. לעומת זאת, כאשר קונים אפרסקים ונקטרינות בסוף העונה, כדאי קודם להשאירם מחוץ למקרר למשך כמה ימים עד שיתחילו להתרכך, ואז להכניסם למקרר.
כרטיס צמח (דרישות בסיסיות)
מדריך תקן איכות (כלל מדדי האיכות לתוצרת טרייה)
לוח איכות (מדריך תקן איכות מקוצר)