תעודת זהות- פירות וירקות

עגבניית שרי היא צמח ממשפחת הסולניים

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימ​ור​​:​ 

עגבנייה אינה אוהבת טמפרטורות אחסנה נמוכות. כאשר היא מאוחסנת במקרר בטמפרטורות נמוכות נוצרים נזקי צינה שבאים לידי ביטוי בכתמים שחורים שקועים שמופיעים על הקליפה. טמפרטורת האחסנה האופטימאלית לעגבנייה כתומה או אדומה היא 12 מעלות צלזיוס.

משך הזמן המרבי לאחסון עגבניות בשלות (אדומות) במקרר הוא שבוע. 
עגבניות לא בשלות (שצבען נע בין כתום בהיר לאדום בהיר) אין להכניס למקרר. יש להשאירן על המדף עד שיאדימו ורק אז לאחסנן בקירור. בחורף אין צורך לאחסן את העגבנייה במקרר.

עלי הגביע והעוקץ של העגבנייה (החלק הירוק) מהווים מדד לטריות. ככל שהם ירוקים יותר, העגבנייה נמצאת על המדף זמן קצר יותר מרגע הקטיף. אותו חלק ירוק, נוטה להתייבש תוך יומיים-שלושה מהקטיף.

מכיוון שהם נוטים להתייבש ולהתעפש, לפני האחסון במקרר מומלץ להסיר את עלי הגביע והעוקץ מהעגבנייה. אם לא יוסרו, הם יפצעו את הפרי השכן, מה שמזרז התפתחות ריקבונות. כדי להאריך את משך אחסנתן של העגבניות במקרר כמה שיותר, מומלץ לארוז אותן בשקית פלסטיק מחוררת בחורים גדולים, יחד עם נייר מגבת, המשמש לספיגת הלחות.

​​

עגהניית שרי

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
-מרכז, נגב, עמקים, ערבה19301כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
180.880.23.921.2