תעודת זהות- פירות וירקות

האבוקדו הוא פרי ממשפחת העריים (LAURACEAE) ומוצאו ממקסיקו ומרכז אמריקה.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימור​​:​ ​פרי האבוקדו עמיד יחסית לטמפרטורות נמוכות, ולכן מומלץ לשמור את הפרי במקרר. עם זאת, פירות אבוקדו נקנים לרוב לפני הבשלתם. לכן, מומלץ לשמור את הפרי בטמפרטורת החדר עד הבשלתם, ורק לאחר מכן לאחסן את הפרי במקרר לצורך הארכת חיי המדף. ניתן לזרז את הבשלת הפרי על ידי שימורו בשקית מחוררת בטמפרטורת החדר יחד עם פירות אחרים, כגון בננה, המשחררת כמויות גדולות של הורמון ההבשלה אתילן.​​​

​​

תקן איכות​​: ​​​

כרט​יס צמח (דרישות בסיסיות)

מדריך תקן איכות​​ (כ​לל מדדי האיכות לתוצרת טרייה)​

אבוקדו

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
ארדיט, אטינגר, פוארטה, האס, נבאל, פינקרטון, רידמישור החוף, גליל מערבי, גליל עליון, עמק הירדן, עמק חפר, צפון הנגבכל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
161215.37.42.1