תעודת זהות- פירות וירקות

הבננה היא צמח ממשפחת המוזיים ומוצאה מדרום מזרח אסיה

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימור​​:​ 

בננה היא בין הפירות הרגישים ביותר לצינה והכנסתה למקרר תגרום לה להשחיר. לכן אסור להכניס בננה למקרר!​ המקום הטוב ביותר לשמור בננה בבית היא במקום קריר ומוצל. לאחרונה, בעיקר בחורף, נתקלים בבננות שנראות בשלות אך עדיין קשות, והדבר נובע מכך שבננות מטופלות בגז הנקרא אתילן אשר גורם להצהבת הקליפה אך אינו משפיע על הציפה (החלק הנאכל בפרי). לכן כדאי להשאיר בננות אלה בחוץ למשך זמן רב יותר, ולאכול אותן גם כאשר מופיעים עליהם כתמים חומים כשהן רכות וטעימות.​

​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​תקן איכות:​ 

כרטיס​ ​צמח (​דרישות בסיסיות​)​​​

מדריך תקן איכות​​ (כ​לל מדדי האיכות לתוצרת טרייה)​​

בננה

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
גרנד נייןעמק הירדן, חוף כרמל, גליל מערביכל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
9210.523.40.5
ללא שומן, לא שומן רווי, ללא כולסטרול, מקור טוב לסיבים תזונתיים, מקור טוב לוויטמין C , מקור טוב לאשלגן