תעודת זהות- פירות וירקות

בצל יבש הוא ירק ממשפחת השושניים ומוצאו ממערב אסיה

​​​​​​​​​​​​​​​​תכונות בולטות: הבצל נוגד חמצון, מפחית הסיכוי לחלות בסרטן, מגן על בריאות הלב, נוגד דלקות ותורם להפחתת הסוכר.

הנחיות לשימור​​:​ 

בצל הוא איבר תשמורת הגדל בקרקע. עוגת הבצל (החלק הקשה המופיע בתחתית הבצל) היא גבעול מקוצר ממנו יוצאים עלי תשמורת בשרניים, אלו הם הגלדים אשר הופכים במהלך הגדילה לעלים ירוקים אמיתיים.

הבצל הוא הירק בעל החזות הירודה ביותר בשווקים, בעיקר בשל אסיף ואחסון מסחרי לא נאותים. הדבר מתבטא בריבוי קליפות ובלבלוב מהיר בבית הצרכן. בשנים האחרונות פותח במחלקה לאחסון במרכז וולקני, תהליך, שנועד לייצב את קליפות הבצל, כך שלא יתקלפו בשיווק וכך גם לשפר את כושר אחסונו. אי לכך, אנו צופים שבעתיד הקרוב ניתן יהיה לשווק בצל בשקיות רשת, בדומה לנהוג בתפוח-אדמה.​

​​


​​​​​​​​​​​​​​​​​​תקן איכות:​ ​​כרטיס​ ​צמח (​דרישות בסיסיות לשיווק​​)​​​

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
-כל חלקי הארץ7598611758כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
401.10.19.341.7
ללא שומן, ללא שומן רווי, דל מאוד במלח, ללא כולסטרול, עשיר בוויטמין C, מקור טוב לסיבים תזונתיים