תעודת זהות- פירות וירקות

הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים ומוצאו מאיטליה

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​תכונות בולטות: נוגד חמצון, מפחית הסיכוי לחלות בסרטן, תורם להפחתת כולסטרול, מגן על בריאות הלב, שומר על בריאות העין, תורם לחיזוק העצמות, תורם לשיפור מערכת החיסון, תורם להתפתחות תקינה של העובר ותורם לעיכול תקין.


הנחיות לשימור​​:​ 

הברוקולי הוא גידול חורפי מעיקרו, אולם יש כיום מגוון זנים שניתן לגדלם כמעט  בכל עונות השנה. לירק זה ערך תזונתי גבוה במיוחד שכן לבד מהרכב עשיר בוויטמינים A ו-,C מינרלים וסיבים הוא מכיל גם רמה גבוהה של נוגדי חמצון וחומרים מונעי סרטן, תופעה שמתועדת היטב בספרות המדעית. 

לפיכך, יש חשיבות רבה לשמור על איכותו. הברוקולי עשוי להשתמר היטב מעל חודש אם הוא מאוחסן ב-0 מ"צ, אולם במקרר הביתי הוא נוטה להצהיב ולהרקיב תוך ימים ספורים. הסיבה להצהבה היא פירוק כלורופיל, הפיגמנט הירוק, כמו גם פתיחת החפים הצהובים של פקעי הפריחה שמהווים את קולס הברוקולי ("תפרחת", בהגדרה בוטנית). בחלק מהמרכולים אפשר למצוא ברוקולי באיכות גבוהה בשקיות סגורות שפותחו בזמנו במכון וולקני, כפי שמצוין על גבי השקית. שקיות אלו מכילות אווירה מתואמת, שפירושה – הצטברות של גז פחמן דו-חמצני (CO2¬) שנוצר באופן טבעי מנשימת הירק שמלווה גם בירידה של ריכוז החמצן. כתוצאה משינויים אלה ברמת הגזים בשקית הסגורה, חלה האטה בתהליכי הזדקנות וריקבון ונשמר הערך התזונתי של הירק. 

טיפ – אם קניתם ברוקולי ללא אריזה, או שאריזתו נקרעה, העבירו אותו לשקית ללא חורים, סגרו את השוליים בגומייה קשר "סבתא") לאחר הוצאת האוויר ונקבו בשקית 2 חורים זעירים בעזרת אטב קטן או קיסם שניים . ברוקולי זה יחייך אליכם ללא פנים צהובות גם לאחר שבועיים. 


​​​​​​​​​​​​​​​​​​תקן איכות:​ ​​כרטיס​ ​צמח (​דרישות בסיסיות​ לשיווק​)​​​

ברוקולי

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
-מרכז, נגב, עמקים1650כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
342.820.376.642.6
דל שומן, ללא שומן רווי, דל נתרן, ללא כולסטרול, עשיר בוויטמים C , עשיר בפולאט (חומצה פולית), מקור טוב לסיבים תזונתיים, מקור טוב לאשלגן