תעודת זהות- פירות וירקות

החסה היא צמח ממשפחת המורכבים ומוצאה ממצרים העתיקה

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​תכונות בולטות: נוגד חמצון, מפחיתה את הסיכוי לחלות בסרטן, מגנה על בריאות הלב ותורמת להתפתחות תקינה של העובר.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימור​​:​ 

החסה היא הירק הנפוץ ביותר מבין ירקות העלים והיא מצויה כל עונות השנה. יש סוגים שונים של חסה מבחינת מבנה העלה והקולס ("ראש"). אלה השכיחים ביותר: רומית ("ערבית") שעליה ירוקים, מוארכים ובשרניים שיוצרים קולס רפה; אמריקאית ("אייסברג") שעליה בהירים ופריכים המסודרים בקולס מוצק. כמו כן יש מינים נוספים שעליהם עדינים יותר, חלקים או מסולסלים ובגוונים שונים. 

חסה, כמו שאר ירקות העלים נשמרת היטב בטמפרטורה הקרובה ל-0 מ"צ. במקרר הביתי היא תשמר במצב סביר למשך כשבוע. לשם כך יש לארזה בשקית פלסטית מאווררת היטב למניעת הצטברות של רטיבות יתר. עדיף שהשקית תהיה סגורה בשוליה העליונים על-מנת למנוע כמישת העלים. 

שקית מרובת חורים זעירים, רצוי סגורה, עשויה להתאים לחילוף גזים נאות מחד, ולמניעת הצטברות מי עיבוי, מאידך. יש להקפיד שהחסה לא תאוחסן במקרר בקרבת תפוחי עץ, שכן האתילן המופרש בכמות גדולה מפרי זה עלול לגרום להיווצרות כתמים בגוון חום לאורך העורקים הלבנים. אפשר לשמור במקרר למשך מספר ימים גם עלים נפרדים. 

לשם כך יש לשטפם במים זורמים, לייבש היטב ולאחסן בקופסה פלסטית המרופדת בנייר סופג. גם חסה שקוצצה בבית ניתן לשמור במקרר למשך מספר ימים מבלי שתחול השחמה. לשם כך יש לחתוך בסכין חד עלים שנשטפו ויובשו היטב. מייד לאחר הקיצוץ מכניסים את העלים לשקית פלסטית ללא חורים. מרוקנים את האוויר מתוכה על ידי לחיצה עדינה או באמצעות שאיבה, וסוגרים היטב את השוליים באמצעות גומייה (קשר "סבתא"). בשיטה זו ניתן למנוע תהליכי השחמה וריקבון ולשמור על הערך התזונתי.


​​

תקן איכות​​: ​​​

כרטיס צמח (דרישות בסיסיות לשיווק​)​

חסה

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
חסה רומית, חסה אייסברג, חסה ראש חמאה, חסה ננסיתכל הארץ16472כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
171.230.33.292.1
ללא שומן, ללא שומן רווי, ללא כולסטרול, דל קלוריות, עשיר בוויטמין A, מקור טוב לפולאט (חומצה פולית)