תעודת זהות- פירות וירקות

החציל הוא ירק ממשפחת הסולניים ומוצאו מהודו וסרי לנקה

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​תכונות בולטות: נוגד חמצון, שומר על תפקוד המוח, תורם להפחתת כולסטרול, מגן על בריאות הלב


הנחיות לשימור​​:​ 

כמו המלפפונים, גם חצילים לא מגיבים טוב לקור, אבל לא יכולים להחזיק מעמד זמן רב מחוץ למקרר. את החצילים מאחסנים ב-12 מ"צ.
מומלץ לקנות חצילים בסמוך לזמן בו תרצו לעבד אותם. 

בעת הקניה יש לבחור פרי בינוני בגודלו וקל במשקל, בעל צבע שחור-ארגמן מבריק. פרי בעל צבע 'מט', נוטה להיות מר. גם פרי גדול וכבד מכיל זרעים רבים ונוטה להיות מר כיוון שהמרירות נובעת מהימצאות הזרעים. 

אחסנת החציל במקרר במשך יותר מארבעה ימים עלולה לגרום לנזקי צינה שיופיעו כשקעים על גבי הקליפה והשחרת הציפה. כדי לשמור על איכות החציל כיומיים- שלושה נוספים במקרר, יש לעטוף את הפרי בנייר סופג ולארזו בתוך

​​

תקן איכות​​: ​​​

כרטיס צמח (דרישות בסיסיות לשיווק​)​

חציל

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
-אזור ההר ירושלים בעיקר בקיץ, שפלת החוף (נחלים) ביקעת הירדן, ערבה (בחורף), בשור לכיש38501586כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
241.010.195.73.4
ללא שומן, ללא כולסטרול, ללא נתרן, דל קלוריות, מקור טוב לסיבים תזונתיים