תעודת זהות- פירות וירקות

הקישוא הוא צמח ממשפחת הדלועיים ומוצאו מאיטליה ואמריקה

תכונות בולטות: נוגד חמצון, מפחית הסיכוי לחלות בסרטן ומגן על בריאות הלב.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימ​ור​​:​ ​בעת הקנייה, חשוב לבחור קישואים מוצקים ומבריקים. קיימת שונות גבוהה בין סוגי הקישואים ברגישותם לטמפרטורה נמוכה. קישואי הצוקיני בצבע ירוק-כהה סבילים יחסית לצינה (הטמפרטורה המיטבית לאחזקתם היא כ-7 מעלות צלזיוס) והם יכולים לשרוד במקרר עד שבועיים או אפילו יותר אם נארזו כמו המלפפונים. 


לעומתם, זני צוקיני הצהובים הרבה יותר "מפונקים" וסובלים מנזקי צינה כבר בטמפרטורות נמוכות מ-12-14 מעלות צלזיוס. לא כדאי להחזיק אותם במקרר יותר משבוע, ועדיף לרכוש אותם בצמוד לזמן בו מתכוונים להשתמש בהם. יש להסיר את הפרחים המחוברים לקישואים, לפני שמכניסים אותם למקרר.


​​

​​​תקן ​איכות​​: ​​​

כרטי​ס ​צ​מח (דרישות בסיסיות)​​​

קישוא

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
--2220718כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
161.210.183.351.1
ללא שומן, ללא שומן רווי, ללא נתרן, ללא כולסטרול, דל-קלוריות, עשיר בוויטמין C, מקור טוב למגנזיום