תעודת זהות- פירות וירקות

המלפפון הוא צמח ממשפחת הדלועיים

​​​​​​​​​תכונות בולטות: מגן על בריאות הלב, תורם להפחתת הכולסטרול

​הנחיות לשימ​ור​​:​ 

למרות שבאנגלית קיים הביטוי "קריר כמו מלפפון" (cool as a cucumber) המלפפון האמיתי "מפחד" מקור. 
באחסון מסחרי אסור להחזיק מלפפונים בטמפרטורה נמוכה מ-10 מעלות צלזיוס, מכיוון שהנזק שנגרם על-ידי טמפרטורה נמוכה (נזק צינה) מקצר מאד את חיי המוצר. במקרר הביתי הטמפרטורה בדרך כלל נמוכה מהסף הזה, מה שגורם לנזקי הצינה להופיע. למרות זאת צריך לאחסן את המלפפונים במקרר. אם מאחסנים את המלפפון מחוץ למקרר, הוא מאבד את כל ערכו בגלל ההזדקנות וסובל מהצהבה, ושינויי מרקם וטעם.

אין דרך למנוע את נזקי הצינה של המלפפון במקרר, אבל יש לנקוט במספר אמצעים שישמרו על המלפפון, גם לאחר שיפגע מהקור. נזקי הצינה באים לידי ביטוי בהיווצרות פצעים מיקרוסקופיים על הקליפה של המלפפון. דרך אותם פצעים הפרי מאבד מים. כתוצאה מכך נוצרים שקעים על פני המלפפון והפרי מתרכך.

אריזת המלפפונים בשקיות פלסטיק סגורות אך לא אטומות, יעכבו את הופעת השקעים והתרככות הפרי. על מנת לעכב את התפתחות הריקבון, יש למנוע את הצטברות מי העיבוי בתוך השקית על-ידי עטיפת כל מלפפון במגבות נייר, לשמירת הלחות וספיגת לחות עודפת. לפני שעוטפים אותם בנייר, יש להסיר את שאריות הפרחים המחוברים למלפפון. מאותם פרחים,  בדרך כלל מתחיל ריקבון, מכיוון ששארית הפרח מהווה מן "פתיל" דרכו הבוטריטיס מגיע למלפפון.

אם ננקטו האמצעים הנכונים, המלפפון יכול "לשרוד" באיכות סבירה במקרר במשך כעשרה ימים עד שבועיים, למרות שעל קליפתו קיים נזק מיקרוסקופי. 
כאשר מאחסנים מלפפונים בקירור לזמן ממושך, יש לצרוך אותם מיד לאחר הוצאתם מהמקרר. אם הם יהיו יום-יומיים נוספים על השולחן ללא קירור, איכותם תתדרדר מהר מאד בגלל שכל סימני נזקי הצינה יבואו לידי ביטוי.  

​​

תקן ​איכות​​: ​​​

כרטיס צ​מח (דרישות בסיסיות לשיווק)​​


מלפפון

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
-מרכז, נגב, עמקים, צפון, עמק חפר862486592כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
120.70.12.50.5
ללא שומן, ללא שומן רווי, ללא נתרן, ללא כולסטרול, דל קלוריות, מקור טוב לוויטמין C