תעודת זהות- פירות וירקות

השום הוא פקעת ממשפחת השושנים ומוצאו מדרום מזרח אסיה

​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימור​​:​ השום הוא גבעול מקוצר המכיל ניצנים בעלי עלי תשמורת מעובים (שננות). בשווקים ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של שום; שום מיובא מסין בשרוולים ארוזים של תוצרת בצבע לבן בוהק, ושום המגודל בארץ, ומשווק בד"כ בצורה של אגדים עם עלים או אריזות פלסטיק עם חורים. בד"כ השום הישראלי הוא בעל ארומה וחריפות גבוהות יותר.

באופן מסחרי שום מאוחסן בטמפרטורת הסביבה או בקירור בטמפרטורה נמוכה של 1-2 מ"צ (מעלות צלזיוס), אך באווירה יבשה ומאווררת יחסית מזו המצויה במקרר הביתי. בבית הצרכן ניתן לאחסן את השום במקום יבש וחם אך לא בשמש ישירה.

יש להימנע מצריכת גלדי שום עליהם מופיעה השחרה שמקורה בד"כ בפטריית האספרגילוס אשר מפרישה רעלן העלול להזיק לבריאות (גם לאחר בישול/ טיגון).

​​

תקן איכות:​ 

כרטיס צמח (דרישות בסיסיות)

שום

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
--20574035כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
1496.360.533.062.1
ללא שומן, ללא שומן רווי, ללא כולסטרול, ללא נתרן