תעודת זהות- פירות וירקות

תפוח אדמה הוא צמח ממשפחת הסולניים ומוצאו מדרום אמריקה

תכונות בולטות: נוגד חמצון, מפחית הסיכוי לחלות בסרטן, מגן על בריאות הלב ותורם לחיזוק העצמות.​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימ​ור​​:​ 

תפוח אדמה הוא גבעול מעובה הנאסף במצב של תרדמה פיסיולוגית, כלומר הוא לא מלבלב (נובט) ומשריש בשבועות הראשונים לאחסונו. עם ההתעוררות מתרדמה הוא נוטה ללבלב והדרך היעילה לעכב תהליך זה היא אחסון בקור בטמפרטורה של 2-4 מ"צ. אלא שאחסון בקור גורם לפרוק מואץ של העמילן ולעליה ברמת הסוכרים בפקעת, דבר שאינו רצוי בעיקר בתפו"א המיועדים לטיגון. יש לציין שהאחסון בקור אינו משפיע על המירקם ויש שימצאו בכך תהליך משפר טעם.

למרות שבמסחר מאוחסנות הפקעות בקור (3-6 מ"צ לצריכה ביתית או 8-12 מ"צ לתעשייה) מקובל לשמור תפו"א מחוץ למקרר. במקרה זה רצוי לא לשטפם ולאחסנם במקום חשוך, שכן החשיפה לאור גורמת לעלייה בתכולת גליקואלקלואידים רעילים בחלק הקרוב לקליפה. פקעת שלבלבה עדיין ראויה למאכל, אך יש להסיר את הגבעולים (נבטים) ולקלף את תפו"א תוך הקפדה על הסרת בסיסי הנבטים.

בארץ משווקים עשרות זנים של תפו"א. צבע הקליפה (אדום או צהוב) אינו מעיד על התאמה לטיגון או בישול, ונראה שארגונים צרכניים צריכים להפעיל לחץ על המשווקים כדי שיציינו את שמות הזנים בדומה לנעשה בתפוחים, וכך יוכל הצרכן לחזור לרכוש את הזן בעל הטעם והמרקם המועדפים עליו.​​

​​

​​​תקן ​איכות​​: ​​​

כרטי​ס ​צ​מח (דרישות בסיסיות לשיווק​)​​​

תפוח אדמה

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
-השרון, שער הנגב, הבשור, רמת הנגב2087076032

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
691.680.115.712.4
ללא שומן, ללא שומן רווי, ללא נתרן, ללא כולסטרול, עשיר בוויטמין C, מקור טוב לאשלגן