תעודת זהות- פירות וירקות

התפוח הוא פרי ממשפחת הורדניים\ROSACEAE ומוצאו ממרכז אסיה

​תכונות בולטות: מקור טוב לסיבים תזונתיים

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​הנחיות לשימור​​:​ ​

קיימים מחקרים המוכיחים את תרומתו של התפוח לבריאות, אך רמת חומרי הטבע המועילים לבריאות יורדת במהלך האחסון בכל סוגי התפוחים. בדרך כלל מאחסנים בבתי האריזה תפוחי עץ לזמן ארוך של עד שנה, ולכן כאשר אנו קונים תפוחי עץ איננו יודעים כמה זמן הוא כבר שהה באחסון. לכן, הכי כדאי לקנות תפוחים בעונת הסתיו, חוץ מאשר הזן 'ענה' אשר נקטף בקיץ בחודשים יוני-יולי. 

כולנו אוהבים לאכול תפוח עץ בעל מרקם פציח, ולכן כדי למנוע את הזדקנותו והתרככותו יש לשמור את הפרי בטמפרטורה הנמוכה ביותר במקרר, ועדיף ארוז בשקית פלסטיק לא אטומה כדי למנוע איבוד משקל. בסך הכול, ניתן לשמור תפוחי עץ באיכות מצוינת במקרר למשך עשרה ימים. כדאי לאכול את התפוח על קליפתו לאחר שטיפה במים. כמו כן, מומלץ להימנע מלהשאיר תפוח חתוך במקרר כי הוא נוטה להשחים במהירות, ואם בכל זאת רוצים לעשות זאת רצוי לזלוף עליו מספר טיפות של מיץ לימון.

​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​תקן איכות:​ 

כרטיס​ ​צמח (​דרישות בסיסיות​)​​​

מדריך תקן איכות​​ (כ​לל מדדי האיכות לתוצרת טרייה)​​

תפוח עץ

​​​​

תעודת זהות

זנים בולטים
אזורי גידול עיקריים
שיווק בארץ בטונות
יבוא בטונות
חודשי שיווק עיקריים
זהוב, דלישס, גרני סמית, ענהגליל עליון, צפון הגולן9239כל השנה

ערכים תזונתיים

אנרגיה
חלבונים
שומנים
פחמימות
סיבים תזונתיים
יתרונות
590.190.3615.250.77