החוק לפיקוח על מזון לבעלי חיים, התשע"ד- 2014, אושר בכנסת ישראל בפברואר 2014 ומתוכנן להיכנס לתוקף בסוף שנת 2016 לאחר אישור התקנות.
מטרתו של החוק לקבוע הסדרי פיקוח על ייצור מזון לבעלי חיים לשם שיווקו, לשם הגנה על בריאות הציבור ועל בריאות בעלי החיים ורווחתם, בהתאם לעיקרון הזהירות המונעת.
החוק מבטא את העמדה המקצועית המשתקפת בחקיקה העדכנית בעולם המערבי, ולפיה האחריות, הן לבטיחות המוצר והן לאיכותו, מוטלת על היצרן, כאשר המדינה מפעילה פיקוח עליון על מנגנוני הייצור, היבוא והשיווק, ברמות משתנות בהתאם למדיניות ניהול סיכונים.
הסדרת הנושא בחקיקה עדכנית ומקיפה נדרשת בשל הצורך להבטיח את בריאותם של בעלי חיים בכלל ובעלי חיים המשמשים לייצור מזון בפרט, ואת בטיחותם ובריאותם של מוצרי המזון המיוצרים מבעלי חיים או מתוצרתם על פי התפיסה המקובלת של פיקוח ועקיבה "מהחווה לצלחת" "Farm To Fork"
עד להתקנת התקנות החדשות, הפיקוח והאכיפה על הייצור והשיווק של מזון לבעלי חיים ימשיכו להיות מכוח צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (ייצור מזון לבעלי חיים והסחר בו), התשל"א-1971.
תפקידי היחידה:
• מתן היתרים לייצור או לשיווק של מזון לבעלי חיים;
• רישוי תוספי מספוא (ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חומרים משמרים, פרוביוטיקה, צבעי מאכל ועוד...)
• קביעת תנאים והוראות ליבוא מזון לבעלי חיים;
• פיקוח ואכיפה על יצרנים ומשווקי מזון לבעלי חיים;
• הקמת מערכת מידע בה יפורסמו רשימת היצרנים בעלי היתר. לרבות, הפעלת מנגנון להתראה מהירה לזיהוי, איתור, איסוף ומניעת שיווק של מזון לא ראוי למאכל בעלי חיים.
למשלוח בקשות להיתרי מספוא ניתן לפנות אל:
טלפון 03-9681651, דוא"ל Mispo@moag.gov.il