כל כך הרבה סוגים, כל כך הרבה גוונים למוצר אחד – אז כיצד עלינו להחליט מהו הבשר הטוב לארוחת הערב, או ארוחת החג שקרב ובא. משרד החקלאות קיבץ את כל הטיפים לרכישה, אחסון וטיפול נכונים בבשר.
טיפים לרכישת בשר בקר טרי מוצלחת:
- צבעו הטבעי של בשר הבקר הינו ורדרד (לא אדום).
- בשר בקר טרי הינו אדום למראה אך חסר ברק (הברק הוא בד"כ סימן לתוספים כימיים שהוספו לבשר).
- נתח בשר בקר טרי משובח הינו בעל מראה משוייש (דומה למראה השיש).
- כאשר רוכשים בשר יש לומר לקצב איזה נתח דרוש לכם ולבקשו להכינו לפי דרישותיכם: לקשור אותו לרוסטביף, לפרוס פילה לסטייקים, להכין כיסים למילוי, לנקות חלקים פנימיים וכו'.
- שומן צהבהב הוא סימן לבהמה מבוגרת. בשר כזה מתאים לבישול ממושך, וכשהוא מיושן כהלכה הוא מתאים להכנת סטייקים ולרוסטביף.
- חשוב מאוד לשמור על שרשרת הקירור של הבשר והעופות. בשר ועוף טרי חייבים להיות מוחזקים בטמפרטורת המקרר (4 מעלות). חשוב מאוד לא לתת לבשר ולעוף להתחמם לכן מומלץ לקנות אותם בסוף הקנייה, להגיע לבית ללא עיכובים ולאחסן אותם במקרר בהקדם האפשרי.
- יש לבדוק את טמפרטורת המקרר הביתי מידי פעם, בתאי הצינון הטמפרטורה צריכה להיות פחות מ- 4 מעלות ובתאי הקפאה 18- מעלות.
- אסור להקפיא מוצרים שהופשרו קודם לכן.
במשרד החקלאות מדגישים: כאשר מדובר בבשר, אסור לאכול כל מה שמוכרים. יש להקפיד ולקנות בשר רק במקומות מורשים, בעלי רישיון עסק הנמצאים תחת פיקוח. יש להקפיד על רכישת מוצר באריזה מקורית, כאשר היא סגורה, נקייה ונושאת תווית ובה גם תאריך ייצור ותאריך פג תוקף. בישראל, ישנם בתי עסק המוכרים בשר קפוא שהופשר ומציגים אותו כבשר טרי – זו עבירה על החוק. בנוסף, יש בתי עסק שמתגאים ב"בשר מיושן". בפועל, כל סוגי הבשר חייבים בתהליך יישון (למעט בשר טחון או נתחים שמנים במיוחד), אחרת הבשר לא יהיה אכיל. על כן, "בשר מיושן" אינו סיבה לגבות פרמיה.