עולה חדש לישראל – חציל עם פסים. החציל החדש בעל פסים, המקנים לו מראה מעניין ומושך את העין. החציל החדש הינו בעצם זן חדש העונה לשם אנג'לה. החציל המפוספס קטן יותר מאחיו החציל הסגול, טעמו מתקתק יותר והוא בריא יותר, כיוון שהוא סופח הרבה פחות שמן בטיגון ונותר פריך (קריספי).
אבל הוא לא רק יפה – החציל החדש גם בריא וגם טעים(!) - לדברי עומר זידאן, סגן מנהל שה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע) במשרד החקלאות, טעמו של הזן החדש מתקתק, ציפתו בשרנית וצפופה והוא סופח משמעותית פחות שמן בטיגון ולכן נותר פריך (קריספי) גם לאחר טיגון ממושך. מימדיו הקטנים וציפתו הבשרנית מאפשרים להכין עימו מנות אישיות, כדוגמת חציל ממולא אישי.
החציל המפוספס קטן משמעותית מאחיו הסגול הקלאסי ומשקלה של כל יחידה הינו כ- 200 גרם בלבד, לעומת כ- 300 - 500 גרם של החציל הקלאסי. הצפי הוא שטעמו, מימדיו הקטנים, העובדה שכמעט ואינו סופח שמן, פריכותו וצבעיו המושכים את העין יגרמו לציבור הרחב, כמו גם לשפים ובשלנים, לאמץ אותו בחום.
החציל המפוספס עשה עלייה מהולנד, הזרעים מיובאים על ידי חברת "סולי" הסוכנים בארץ של חברת האם ההולנדית. משרד החקלאות מנסה לאקלם אותו בישראל על מנת לאפשר את שיווקו המסחרי בעתיד הקרוב. ניסיונות האקלום נעשים במשק בחוות שקמים.
להמשך