2012

ישראלי צורך כ- 11 ק"ג דגים בממוצע בשנה. בחודש תשרי עולה הצריכה הממוצעת פי שניים לעומת חודשי השנה האחרים ועומדת על 1.8 ק"ג לאדם.  50% מהצריכה השנתית של דבש נצרכת סביב ראש השנה, המדובר בכ- 300 גרם לנפש בממוצע. בשנת 2011 צרכו הישראלים כ- 125 תפוחים בממוצע לאדם, הרימונים ממשיכים להיות להיט - בשנה האחרונה החלו לשאת פרי לא פחות מ- 4,000 דונם נוספים של מטעי רימון שניטעו בשנים האחרונות, ובמהלך השנתיים האחרונות ניטעו לא פחות מ- 8,000 דונם מטעי רימון חדשים. היבולים עלו משמעותית, ובתוך שלוש שנים זינק ייצוא הרימונים מישראל פי 2.5!
דגים:
בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 900 גרם דגים (כ- 11 ק"ג לשנה), ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל- 1,800 גרם לנפש.

רימונים:
בתקופת החגים צורכים הישראלים כ- 6,000 טון רימונים, מתוך כ- 14,000 טון רימונים אותם צורכים הישראלים לאורך כל השנה. ישראלי אוכל בממוצע כ- 3 רימונים בשנה.

דבש:
50% מהתצרוכת השנתית של דבש בישראל נצרכת סביב חגי תשרי, ובעיקר סביב ראש השנה. המדובר ב- 2,000 טון בקרוב הנצרכים בחודש אחד. ישראלי ממוצע צורך בחודש תשרי כ- 300 גרם דבש בממוצע (לפי חישוב האוכלוסייה החוגגת את חגי תשרי).  במהלך השנה כולה צורכים הישראלים כ- 3,600 טון דבש, כחצי ק"ג דבש לנפש.

תפוחים:
ישראלי אוכל בממוצע כ- 125 תפוחים בשנה!  מדובר בכמות מאוד גבוהה לאורך כל השנה, ולכן העלייה לקראת חגי תשרי קיימת אך היא מינורית.


להודעה במלואה
רימון, צילום: רם שדמון