2014

פרי המרולה הוא פרי עסיסי עם טעם ייחודי, חמוץ-מתוק, וכמות ויטמין C גדולה אף יותר מזו שברימון (פי 3.5 בקירוב). הפרי דומה בצורתו למנגו, אך קטן ממנו. הוא עגול, ירוק-צהוב, בעל מרקם קליפה חלק ומילוי שקוף, בדומה לליצ'י. בנוסף, מדובר בפרי ארומטי במיוחד, דל סוכר ורווי בוויטמינים ואנטי-אוקסידנטים, התורמים לבריאותנו. במחקר קליני שנערך בבית החולים רמב"ם נמצא ששתייה של 100 מ"ל מיץ מורולה מדי יום מפחיתה את הכולסטרול "הרע" (LDL) באופן משמעותי ומעלה במעט את הכולסטרול "הטוב" (HDL). פרי המרולה נושר מהעץ שהוא בשל, ובשל הרכבו מתרחשת תסיסה כהלית בתוך הפרי, ולכן הפילים באפריקה שאוכלים ממנו משתכרים.

עצי המרולה הובאו לארץ מדרום אפריקה ונשתלו במספר מקומות בנגב. 500 עצים, המטע הנטוע הגדול בעולם, נשתלו בשדות מו"פ ערבה דרומית במטרה לאקלם אותו בישראל. עד היום הוא נמכר רק במתכונת של גלידה, מיץ טבעי, ליקר, יוגורטים וריבות. עד לחודשי החורף ניתן יהיה ליהנות גם מהטעם המיוחד ומהארומה הנפלאה של הפרי עצמו.

המרולה וליקר עשוי מפרי המרולה יוצגו בסוכת בסוכת חקלאות בבית הנשיא בחג הסוכות. הסוכה תתקיים ביום הפתוח במשכן הנשיא בירושלים, ביום שני, חול המועד סוכות, 13/10/14, ותהיה פתוחה ללא תשלום לביקור של הקהל הרחב  בין השעות: 09:00 – 12:00.
שנת תשע"ה היא השנה החמישית שבה משרד החקלאות ופיתוח הכפר לוקח חלק בעיצוב סוכת בית הנשיא המשתרעת על פני 160 מטרים, ובעיטורה בתוצרת חקלאית. בסוכה נחשפים לציבור הרחב ההישגים, הפיתוחים והתוצרים החדשים של חקלאות ישראל, והשנה מושם בה דגש על הקשר בין השמירה על איכות הסביבה, מיחזור וקיימות ושמירה על ערכי הטבע והנוף.



פרי המרולה