2015

על רקע בכרזת ארגון הבריאות העולמי בעניין הסיכונים בצריכת בשר מעובד, משרד החקלאות מגיש לכם מידע אודות הבשר המשווק בישראל.

בעבר, הבשר הטרי שנמכר בישראל היה בשר מקומי שלא עבר תהליך או טיפול כלשהו, למעט צינון לטמפרטורה שבין 0 ל 4 מעלות.
בשנה האחרונה משרד החקלאות פתח את האפשרות לייבוא בשר טרי, ובלבד שישמר בצינון ולא בהקפאה.
בשר זה נמכר כ"בשר טרי מצונן".

חשוב לדעת
ישנם בתי עסק המוכרים בשר קפוא שהופשר (לעיתים לבשר הקפוא הוספו מים וחומרים נוספים), ומציגים אותו כבשר טרי.
בשר זה אינו בשר טרי ומכונה בטעות "בשר מיושן". מדובר ב"בשר מעובד"!

בפעם הבאה שאתם קונים בשר, תבדקו מה מוכרים לכם.


כשמדובר בבשר אל תאכלו כל מה שמוכרים לכם

בשר טרי, צילום: Mara Zemgaliete by fotolia

 

 

יום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראלhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2017/Pages/youm_eyoun.aspxיום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראל
מפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפוןhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/public_health.aspxמפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפון
תקנות משרדי החקלאות והבריאות לשימוש בחומרי הדברה אושרו אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/Pesticides.aspxתקנות משרדי החקלאות והבריאות לשימוש בחומרי הדברה אושרו אתמול בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת