2017

​​​משמעות אישור התקנות: הוספת חומרים חדשים ותחליפים לקיימים הבטוחים יותר למשתמש שיסייעו בגידול צריכת המזון ויביאו לייצור מזון בריא יותר לצרכן ולעולם 

שר החקלאות, ח"כ אורי אריאל: "אישור התקנות היום, והמשך העבודה של עובדי המשרד עם הוועדה הבין משרדית לאימוץ התקינה האירופית  מהווים אבן דרך משמעותית לשמירה על בריאות הציבור"

 
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה אתמול (יום שלישי) את תקנות המשותפות למשרד החקלאות ופיתוח הכפר ולמשרד הבריאות המאפשרות שימוש בחומרי הדברה חדשים בשוק, אשר יחליפו חומרים ישנים שהוצאו משימוש. המשמעות היא, החלפת חומרים חדשים יעילים ובטוחים יותר למשתמש ולסביבה אשר יביאו לייצור מזון בריא יותר לצרכן.

 
תקנות בריאות הציבור (מזון) (שאריות חומרי הדברה) מסדירות את הרמה המרבית המותרת של שאריות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית טרייה ומעובדת. התקנות מתעדכנות מעת לעת, בהתאם לשינויים בסל החומרים המותרים לשימוש בגידולים וכן מהערכות בטיחות חדשות, כאשר סל חומרי ההדברה לשימוש חקלאי משתנה בכל מדינה, בהתאם לסוגי הגידול, המזיקים, האקלים וכדו'.
 
בעקבות הרביזיות שנערכו בין השנים 2015-2012 חומרים פעילים רבים נאסרו לשימוש או השימוש בהם צומצם והיה צורך חקלאי להחליפם בחומרים יעילים נגד המזיקים מצד אחד, ומצד שני לאפשר שימוש בחומרים ידידותיים יותר לסביבה ולאדם. על כן, הגישו אתמול משרד החקלאות ומשרד הבריאות את התקנות לאישור הכנסת. עם אישורן של התקנות, תיכנסנה התקנות לתוקף 30 יום מפרסומן ברשומות.

 
במקביל, ממשיך משרד החקלאות בשיתוף משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה ומשרד העבודה לפעול לצמצום השימוש בתכשירי הדברה. במסגרת זו, משרד החקלאות קבע תכנית פעולה שנתית להערכה מחדש של כ- 50 חומרי ההדברה קיימים. בנוסף, מעודד המשרד שימוש בחומרים "רכים", ידידותיים לאדם ולסביבה, ותומך במזימים המשתמשים בטכניקות המאפשרות הדברה ביולוגית ושיטות ידידותיות לסביבה, שאינן עושות שימוש בחומרי הדברה, כדוגמת: שימוש בחרקים מועילים למלחמה בחרקים המזיקים, פיזור מלכודות לניטור ולכידה המונית של מזיקים, פיזור זבובים עקרים להדברת זבוב הפירות הים- תיכוני. בנוסף, המשרד אף תומך באמצעות מענקים מיוחדים בחקלאים העוברים להדברה ביולוגית.

 

 

 

יום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראלhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2017/Pages/youm_eyoun.aspxיום עיון בשיתוף מומחים מהאיחוד האירופי בנושא מדיניות לענף החלב באירופה ולקחים לישראל
מפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפוןhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2017/Pages/public_health.aspxמפקחי משרד החקלאות חשפו שני מקרים ובהם 700 ק"ג בשר שהוחזק בתנאים אסורים, הוברח, נשחט בשחיטה שחורה ויועד למכירה באזור הצפון
5 סיבות מדוע כל כך חשוב לאכול ירקות בכל ארוחהhttps://www.moag.gov.il/subject/shmira_tzuna_briya/hamesh_sibot_leyarakot5 סיבות מדוע כל כך חשוב לאכול ירקות בכל ארוחהרוצים להיות בריאים? איכלו ירקות, ככה זה פשוט! צריכה מספקת של ירקות ופירות תורמת להפחתת הסיכון להתפתחות מחלות בחברה המודרנית, כגון: מחלות לב וכלי דם, סרטן מסוגים מסוימים ועוד.