2020

בבית המטבחיים מצאו המפקחים כחצי טון בשר שנשחט בשחיטה שחורה, ללא כל פיקוח, וכן חותמות מזויפות שמטרתן "להכשיר" את הבשר. בעל המקום נחקר ונפתחו נגדו הליכים משפטיים, הבשר הועבר להשמדה

מתחילת השנה ועד היום סיכלו מפקחי המשרד עשרות ניסיונות הברחה ושחיטה של בשר והשמידו למעלה מ-23 טון בשר שעלול להוות סכנה ממשית לבריאות הציבור והיה בדרכו לצלחת שלנו, הצרכנים 

במשרד החקלאות מדגישים כי יש לרכוש מוצרים מן החי אך ורק במקומות מורשים, הנמצאים תחת פיקוח. יש לשים לב שהמוצר נמצא באריזתו המקורית, סגורה ונקייה עם תווית וסימון של תאריך ייצור ותאריך תפוגה
 
מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות פשטו במהלך סוף השבוע על בית מטבחיים פיראטי ביישוב טמרה, שבצפון הארץ. המקום התנהל ללא כל פיקוח וטרינרי, דבר המהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור. במקום מצאו המפקחים כחצי טון בשר בקר ועוד שני עגלים שיועדו לשחיטה. עוד מצאו המפקחים במקום חותמות מזויפות שמטרתן "להכשיר" את הבשר ללא הבדיקות הרלוונטיות. 

מפקחי המשרד פינו את בעלי החיים מהמקום, והעבירו אותם אל תחנת ההסגר של המשרד. הבשר הועבר להשמדה, ונגד הבעלים נפתחו הליכים משפטיים. מחקירה ראשונית עלה כי החשודים, בעלי המקום, התכוונו לשווק את הבשר בין תושבי האזור, דבר המהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור.

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה ולחקירות במשרד החקלאות: "המשרד רואה בחומרה כל מקרה של שחיטה שחורה ומכירה של בשר לא מפוקח. כל מקרה מעין זה, כל שכן, כאשר ישנה הטעייה של הציבור על ידי חותמות מזויפות, מביא לצריכה של מוצרים מן החי שאינם מפוקחים, ומהווים סכנה ממשית לבריאות הציבור".

במשרד מדגישים כי יש להקפיד לרכוש מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם תווית וסימון של תאריך ייצור ותאריך תפוגה. כמו כן, יש להקפיד ולקנות בשר רק במקומות מורשים, הנמצאים תחת פיקוח (בעלי רישיון עסק אטליז).