2017

​​​במהלך פעולות הכוחות המרכזית לחקירות ואכיפה (פיצו"ח) של משרד החקלאות לשמור על בריאות הציבור שעלולה להיפגע בעקבות אכילת בשר, ירקות וביצים שלא גודלו תחת פיקוח של משרד הבריאות ולא הובלו לישראל בקירור ובאישור , חשפה היחידה ובשיתוף פעולה בילוש נצרת , במהלך בדיקת המקום כ – 300 ק"ג בשר קפוא שהוברח משטחי האוטונומיה. 


הבשר הוחרם והושמד בצו הרופא, הבעלים נחקרו באזהרה והודו בעבירות.

במהלך שנת 2016, תפסו המפקחים כ- 880 טון בשר שאינו ראוי למאכל. מתחילת שנת 2017 ועד היום, תפסו המפקחים 83 ניסיונות הברחה, ובהם עשרות טון בשר שהוברח מהשטחים או הוחזק בתנאים המהווים סכנה לבריאות הציבור. 

רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: "תפיסות הבשר המוברח מבוססות על מידע מודיעיני רחב המאפשר לאנשי היחידה לאתר משאיות המבריחות בשר או כל תוצרת חקלאית אחרת,  גם כאשר למשאיות מראה תמים לחלוטין".