2010

ענבר גרינשטין-דקר, ד"ר יעל קחל, היחידה לחקר שווקים
אורית אגמי, ד"ר חיה פרידמן, מינהל המחקר החקלאי


השימוש בוורדים למאכל מוכר וידוע מזה אלפי שנים, ובעיקר באזורי המזרח התיכון והים התיכון. בעבר היה ידוע בעיקר השימוש בתמציות מי ורדים או כתה, גם בשל סגולות בריאותיות שיוחסו לעלי הוורדים ולפקעותיהם.

החיפוש אחר חידושים במזון הוביל לשימוש בעלי הוורדים עצמם למאכל כחלק מסלט או באופן אחר, וזאת בשל השילוב של המראה הצבעוני והטעם הייחודי.

במאי 2009 נערך על ידי צוות היחידה לחקר שווקים מבחן טעימה לעלי ורדים במסגרת תערוכת "אגריטך" בתל אביב. נבחנו שלושה זני ורדים– D9, T4 ו-W11 (שמות קוד לצורך המבחן). הפרחים ביום השני היו בשלב פתיחה מעט יותר מתקדם, אך חשוב לציין שבכל יום הובאו פרחים רעננים. בעבודה מוצגות תוצאות מבחן הטעימה!

לפתיחת העבודה על תוצאות מבחן הטעימה - עלי ורדים למאכל

 

 

שוקי הגזר בישראל ובעולם - סקירה תקופתית מזווית ישראליתhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2018/Pages/Carrot_market_2018.aspxשוקי הגזר בישראל ובעולם - סקירה תקופתית מזווית ישראלית
נוהל תמיכה בפיילוט התארגנות חקלאים לייצוא תוצרת חקלאית טרייה לשנים 2018 - 2020 - עדכוןhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/sahar_hutz/publication_list/2018/Pages/export_fresh_produce_2018_2020.aspxנוהל תמיכה בפיילוט התארגנות חקלאים לייצוא תוצרת חקלאית טרייה לשנים 2018 - 2020 - עדכון
שיווק תפוחי אדמה לייצוא ולשוק המקומי - תמונת מצבhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2017/Pages/potato_state.aspxשיווק תפוחי אדמה לייצוא ולשוק המקומי - תמונת מצב