2016

​​​חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי.
פחת בתוצרת החקלאית הטרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת הייצור, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה.
מחקרים שנערכו על ידי גופים שונים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות וירקות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלו הראו כי איבוד המזון חל בשלבים שונים של שרשרת השיווק, החל משלב הקטיף, עבור בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים ומרכזים לוגיסטיים, רשתות השיווק ובבית הצרכן.
זאת ועוד בסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים מאת: ד"ר רון פורת - המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית, מינהל המחקר החקלאי, ד"ר צפריר גרינהוט - האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, וציפי פרידקין - החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה - משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

 לסיכום סקר אבדן ירקות ופירות טריים​ 


 

 

 

תכשירי הדברה להגנת הצומח המורשים למכירה בישראל - מרץ, 2019https://www.moag.gov.il/ppis/Yechidot/chimistry/rishum_rishuy/pirsumim/2019/Pages/tachshirim_2019.aspxתכשירי הדברה להגנת הצומח המורשים למכירה בישראל - מרץ, 2019
הודעה ללולנים, פברואר 2019https://www.moag.gov.il/vet/Yechidot/Ofot/dohot_microplasma_ofot/2019/Pages/mico_feb2019.aspxהודעה ללולנים, פברואר 2019
מהלך נוסף בצמצום אובדן המזון: משרד החקלאות יתמוך בתכנית קידום שיווק לצרכן של פירות וירקות ארוזיםhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2019/Pages/packed_fruits_and_vegetables-.aspxמהלך נוסף בצמצום אובדן המזון: משרד החקלאות יתמוך בתכנית קידום שיווק לצרכן של פירות וירקות ארוזיםאובדן המזון יצומצם באמצעות מעבר לשימוש באריזות המאריכות את חיי המדף של הפירות והירקות, קנייה בכמות מדודה ומניעת מישוש הירקות והפירות על המדפים בונוס: על האריזות ניתן יהיה לסמן את מקור ייצור המוצר, שם הזן וטיפים לצרכן