2016

​​​חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי.
פחת בתוצרת החקלאית הטרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת הייצור, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה.
מחקרים שנערכו על ידי גופים שונים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות וירקות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלו הראו כי איבוד המזון חל בשלבים שונים של שרשרת השיווק, החל משלב הקטיף, עבור בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים ומרכזים לוגיסטיים, רשתות השיווק ובבית הצרכן.
זאת ועוד בסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים מאת: ד"ר רון פורת - המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית, מינהל המחקר החקלאי, ד"ר צפריר גרינהוט - האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, וציפי פרידקין - החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה - משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

 לסיכום סקר אבדן ירקות ופירות טריים​ 


 

 

 

צריכת פירות מוגברת לט"ו בשבט? לא בכל מחיר! תרמית הקיווי: מפקחי משרד החקלאות חשפו 12 טון של קיווי שהוברחו מטורקיה שיועדו לשיווק והוצאו למכירה בשוק הסיטוני בחיפהhttps://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2020/Pages/kiwifruit.aspxצריכת פירות מוגברת לט"ו בשבט? לא בכל מחיר! תרמית הקיווי: מפקחי משרד החקלאות חשפו 12 טון של קיווי שהוברחו מטורקיה שיועדו לשיווק והוצאו למכירה בשוק הסיטוני בחיפה
בארץ אהבתי השקד פורח - סקירה של משרד החקלאות מגלה: הישראלים התאהבו בשקדים בעשור האחרון – ומגמה זו צפויה להימשך https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2020/Pages/almonds.aspxבארץ אהבתי השקד פורח - סקירה של משרד החקלאות מגלה: הישראלים התאהבו בשקדים בעשור האחרון – ומגמה זו צפויה להימשך
חוזר בנושא העברת פסדים ממשקים לגידול דגים למפעלים ואתרים מאושרים לחיסול ו/או לטיפול בפסדיםhttps://www.moag.gov.il/vet/Yechidot/briut_dagim/publications/2020/Pages/psadim_mifal_dagim_08-01-20.aspxחוזר בנושא העברת פסדים ממשקים לגידול דגים למפעלים ואתרים מאושרים לחיסול ו/או לטיפול בפסדים