​גזר הוא ירק בסיסי הנצרך בכמויות גדולות יחסית על-ידי רוב משקי הבית. גזר הוא גם מוצר יצוא חשוב, וכ-60% מיבולי הגזרים מופנים ליצוא. לכן, למתרחש בשוקי היצוא השפעה רבה על רווחיות המגדלים. היצוא התפתח מאוד מתחילת שנות ה-2000 והתייצב בהמשך. לאחרונה כמויות היצוא הצטמצמו.

בהמשך סקירה של התפתחות השווקים לגזר מישראל, תוך מתן דגש על שוקי היצוא.

שוקי הגזר בישראל ובעולם - סקירה תקופתית מזווית ישראלית

גזר

 

 

השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות מזהירים: אין לרכוש מוצרים שמקורם במפעל "בשר הגלילי"https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/dovrut/publication/2020/Pages/basar_haglili.aspxהשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות מזהירים: אין לרכוש מוצרים שמקורם במפעל "בשר הגלילי"
נוהל לפיקוח על מתקנים סגורים לגידול דגי קוי החופשיים מנגיף הרפס של קויhttps://www.moag.gov.il/Procedures/Pages/nohal_mitkanim_sgurim_01-11-18.aspxנוהל לפיקוח על מתקנים סגורים לגידול דגי קוי החופשיים מנגיף הרפס של קוימחלת נגיף הרפס של קוי הינה מחלה רשומה בישראל ובארגון הבין לאומי לבריאות בעלי חיים ( OIE ). המחלה הינה אנדמית בישראל ולכן לא מאפשרת יצוא של דגי קוי המוגדרים כחופשיים מהמחלה במידה וגודלו במערכות שאינן מאובטחות ביולוגית
רשימת מפעלים מאושרים ליבוא בשר וקרבייםhttps://www.moag.gov.il/vet/Yechidot/inport export/yevu_basar/Pages/mifalim_yevu.aspxרשימת מפעלים מאושרים ליבוא בשר וקרביים