2020

​משולחן העורכת


בגיליון זה מאמרים הנוגעים למשבר הקורונה ולשינויים שהוא יוצר, בישראל ובעולם. קורינה הוקס, פרופסור למדיניות מזון באוניברסיטת לונדון בוחנת כיצד להפוך את מערכת המזון לבריאה יותר עבור כולם בעידן שלאחר הקורונה(עמוד 11) צוות החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה מנתח את ההזדמנויות שנוצרו בעקבות משבר הקורונה לפיתוח החקלאות והגברת אספקת המזון הטרי המקומי (עמוד 3) בנוסף, מגוון חומרים ומאמרים, תוצרים של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה. גיליון זה של ״בחזית החקלאות״ מוצא אותנו בתקופה מאתגרת ורבת פנים. עידן הקורונה מביא אותנו לחשיבה מחודשת ובחינת דרכנו בכול תחומי החיים כמו גם בחקלאות. בעמוד השער צילום משוק האיכרים אשכול מרקט הממחיש את השינוי - הגבלת מספר הנוכחים בשוק, מכירה מוגברת באמצעות משלוחים ושמירה על הוראות החירום. בין סגר לסגר, הגבלות ומגבלות בסימן חגי תשרי. נאחל שנה טובה, בריאות, עשייה ברוכה וחקלאות איתנה! 


בחזית החקלאות - כתב עת למדיניות, כלכלה ושיווק, גיליון מספר 7 תשרי תשפ"א